Vaikka kärpänen onkin vain pieni mitätön hyönteinen, joka yksin ja kateellisena ja kaiken lisäksi lähes lentokyvyttömänä kyyhöttää ikävissään ja surkeana jossakin katonrajassa, on senkin elämässä toisinaan iloa ja valoa, ystävyyttä ja onnea. Tänä kyseisenä viikonloppuna sitä on sattunut olemaan, joten kärpänen pyytää nyt anteeksi, että lukijat näin kauan ovat joutuneet odottamaan uutta blogimerkintää.

Kaikki varmaan sen ymmärtävät, että pukeutuminen silmiä hivelevän kauniisiin, naisellisiin vaatteisiin ja illan ja yön viettäminen miellyttävässä herraseurassa on kärpäselle tärkeämpää kuin siellä täällä lentely ja räpistely, suurten verkkosilmien suuntaaminen hajanaisiin teksteihin ja yritys saada niistä jonkinlaista kokonaisnäkemystä ensin itselle ja sitten toisille luettavaksi.

Nyt voi jonkun mielessä käydä ajatus, että sellaisia näkemyksiä ei kukaan ole pyytänyt, joten niitä ei kaivatakaan. No, ei ole pyytänyt ei, mutta kun kärpäsen sisällä palaa sanomisen halu, jota on liki mahdoton sammuttaa! Kärpänen on nyt joka tapauksessa viikonloppunsa viettänyt, eikä kerro siitä enempää, ja koska se pyrkii aina pitämään sen, minkä on luvannut, raapii se nyt raporttinsa kokoon niistä aineksista, joita on saatavilla. Tosin eihän se mikään vaikea tehtävä ole: osaahan sitä nyt jokainen laittaa sanoja peräkkäin ja varsinkin toisten kirjoittamia sanoja. Joten turhaa pörisee, mutta pörisköön!

Koska edellisestä pörinästä on jo koko lailla aikaa, ei kärpänen jaksa nyt ryhtyä tekemään monimutkaisia laskutoimituksia siitä, miten aktiivisesti pikkuyhteisössä on uusia merkintöjä tehty. Ja eihän se siihen edes oikein kykene: viime kerrallakin oli se tehnyt laskuvirheitä, vaikka miten moneen kertaan tarkisti ja ynnäili lukuja tavalla jos toisella. Niin että parempi vain, kun ei yritä ryhtyä liian nokkelaksi: yhteisöhän tuntuu olevan täynnään toinen toistaan viisaampia ja taitavampia asiantuntijoita alalta kuin alalta. Ja se mitä ei satuta suoralta kädeltä muistamaan tai tietämään, hoituu mukavasti KVG -tyylillä.

Aamulla aikaisin sivuilla piipahtavat saavat yleensä luettavakseen viisaita ajatuksia, joita gurut ja oppi-isät tai –äidit sinne aamuvirkeinä lataavat. Ei yleensä hullumpia elämänohjeita, mutta sellaiseen taivaaseen ei ainakaan kärpänen haluaisi, jos sillä nyt yleensäkään on minkään valtakunnan mahdollisuuksia päästä mihinkään taivaaseen, jossa nauraminen ei ole suotavaa. Ei sellaisessa paikassa varmaan mikään muukaan elämään kiinteästi kuuluva asia ole suotavaa, ja pelkkiin kultavaatteisiin pukeutuminen ja harpun helkyttely enkelikuoron jatkona ei tunnu kärpäsestä kovin houkuttelevalta, varsinkaan jos sitä pitää tehdä ikuisesti!

Myös ajankohtaiset aiheet on pyritty tuttuun tapaan ottamaan tarkastelun alle. Hiukan kärpästä ihmetytti se, että kansallisrunoilija ei merkkipäivänään saanut kuin yhden merkinnän (vai tuliko kärpäselle tässä laskuvirhe?). Olisi sitä nyt Vänrikki Stoolin ja Maamme-laulun luullut sentään muutamat ylistykset sananikkareilta kirvoittavan!

Mutta ehkäpä omat asiat kuitenkin ovat läheisempiä meille kaikille, mikseivät olisi! Kun sairastelut ja niistä toipumiset oli selostettu, olikin paikallaan ryhtyä miettimään, kertoiko peilikuva kuin ilkeän äitipuolen peili ikään: et ole maassa kaunehin; olet liian lihava tai liian laiha, mutta sopiva et! Ratkaisu löytyi toki tähänkin ongelmaan. Kun Painonvartijatkin nyt sitten on kuopattu, niin mikäpä estää polkaisemasta esiin ihan omaa pikkuista painonvartiointiryhmää. Porukassa kun kaikki tuntuu aina onnistuvan helpommin.

Kysymys siitä, annetaanko sivulla mahdollisuus kommentoida anonyymisti, herätti vilkasta keskustelua. Päätökseksi tuli, ettei sitä sallita. Kritiikki ei tänne kuulu! Onhan se niin mukavaa, kun ihan nimellisesti kehutaan ja hymistellään, kun ei täällä kerran koskaan edes ole mitään sellaista, mitä kaikki eivät sataprosenttisesti voisi allekirjoittaa. Turha tänne on päästää sivullisia mollaamaan ja suutaan rääpimään: sellaisia sivuja on jo yllin kyllin muutenkin. Tällaista hyvää ja kaunista ystävyyttä ja läheisyyttä kannattaa ja pitää vaalia.

Sama anonyymikysymys kirvoitti myös hauskan merkinnän. Joku keksi ottaa nimekseen omasta nimestään toisen nimen ja sukunimekseen äidin tyttönimen. Siitä syntyikin hauskoja yhdistelmiä, joista ei mitenkään olisi voinut arvata, kuka on kyseessä. Samainen merkintä herätti lukijassa myös kysymyksen siitä, eikö olisi parasta ensin lukea teksti oikein ajatuksen kanssa ennen kuin käy sitä kommentoimaan, ettei sitten tarvitse kommenttiaan poistaa, kun huomaakin haukkuneensa väärää puuta.

Monenlaiset kyselyt ja arvuuttelut osoittivat taas, miten leikkisä ja hassutteleva voi aikuisenkin ihmisen mieli olla. Suomalaisethan ovat tunnetusti tietokilpailukansaa, ja tässä sitä nyt oli mahdollisuus hieroa hiukan aivonystyröitään, etteivät aivojen etulohkojen synapsit vanhemmmiten täysin pääsisi surkastumaan aiheuttaen, miten sen nyt sanoisi, jonkin sortin syyntakeettomuutta.

Erityisen tärkeää oli jokaisen tietää tai ainakin arvata päivämäärä, jona tuo maaginen kuusinumeroinen luku kävijämäärissä saavutettaisiin. Sitähän voisi ehdottaa vaikka yleiseksi liputuspäiväksi (kirjoittajan huom!). Joillekin tuntui olevan myös varsin tähdellistä pelkkä esillä oleminen. Väliäkös sillä, mitä kyseli tai arvuutteli, kunhan vain sai merkintöjä nimimerkkinsä alle. Aina niihin joku jotakin vastasi, ja taas tuntui tuokin kysely ja sen perusteella saatu tieto tärkeältä ja ah, niin tarpeelliselta.

Jonkinlaisia tietoteknisiä ongelmiakin saivat jotkut sivuillaan aikaan. Neuvojia tietysti riitti enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Monet neuvoista olivat kyllä niin epämääräisiä ja sekavia, ettei niistä oikein mitään käsittänyt. Vika saattoi tietysti olla myös lukijan omassa päässä: ehkä siellä eivät vanhuuden hapertamat synapsit löytäneet oikeita linkkejä, joihin kiinnittyä, mene tiedä.

Pakollisten vitsien, videoiden ja nettiosoitteiden lisäksi oli joukkoon ”eksynyt” yksi hieno ja hyvä asiakin. Sivustoa lukevilla oli mahdollisuus käydä allekirjoittamassa adressi, jossa vastustettiin Aller –mediayhtiön Suomeen tuomaa, 6-12 –vuotiaille tytöille tarkoitettua TOP Modell –lehteä. Asia on niin tärkeä, että kärpänenkin laittaa osoitteen sivulleen ja kehottaa kaikkia lukijoitaan käymään allekirjoittamassa adressin.

 

http://www.adressit.com/allerin_top-modell_lehti_ei_kuulu_suomeen

 

Punahilkkasusi(at)hotmail.fi