Vuodenkierto samoihin aikoihin toistuvine tapahtumineen ja juhlineen toi taas kerran helpotusta postaajien aihevalintoihin. Kun samaan postausviikkoon osuivat sekä aprillipäivä että pääsiäinen, ei paljon tarvinnut miettiä kirjoitusten sisältöä. Viikon neljä ensimmäistä postausta sisälsivät pelkän, useimmat vielä paikallisen aprillipilan, ja viidennessäkin, TVP:n haljunvärisessä pitkässä postauksessa oli aprilliviittaus aivan lopussa, kunhan kuntauudistus ja oman ammattikunnan neuvokkuus viimeaikaisissa tapahtumissa oli ensin muistettu käsitellä.

TVP kertoili ansiokkaasti myös sääolot, virpomiset ja muut pääsiäiseen liittyvät kuulumisensa. Kuin siitä innostuneena aloittivat muutkin pääsiäistervehdysten lähettämisen. Mielenkiintoista on havaita, että vaikka yhteisö aina mainosti, miten laajasti tunnettu ja luettu se oli aivan ulkomaita myöten, ei moneltakaan postaajalta herunut tervehdyksiä ja hyvän pääsiäisen toivotuksia näille uskollisille kävijöille. ”Oma suu on aina lähempänä kuin kontin suu”, sanaili jo Kärpäsen äitivainaa aikoinaan, ja taas tuli tuonkin sanonnan paikkansapitävyys todistettua.

Pääsiäistervehdysten väliin yrittivät eri postaajat ujuttaa vaihtelevalla menestyksellä arvuuttelua, syömisiä, juomisia ja terveysvalistustakin. Voiton postausten lukumäärässä vei kuitenkin tälläkin kertaa TVP, joka viidentoista postauksen potista veti kotiin peräti neljä, kaikki samalla haljulla punaisella tai vielä haljummalla lilalla värisävyllä kirjoitettuina. Kun pääsiäisestä kirjoittelun aloitti palmusunnuntaista ja lopetti sen toiseen pääsiäispäivään muistaen vähintään joka toisessa mainita kuntauudistuksen etenemisen ja vallitsevat sääolot, oli siinä näennäisesti paljonkin asiaa olevinaan.

Uuden viikon aloitti hyvin harvakseltaan postaava kaksilahkeinen. Suurta juhlaa oli vietetty etelän lämmössä, ja siitä kai kirjoituskäsikin oli vertynyt lähettelemään sekä pääsiäis- että kevätterveisiä yhteisön muille jäsenille näin virtuaalisesti. Paljon otti postaaja myös ilmastonmuutosvastuuta kannettavakseen, kun keväisen sään lupasi mukanaan tuoda ihan tänne pohjan perukoille asti.

Mutta joskus ne pitkätkin pyhät ja vapaapäivät tulevat tiensä päähän. Ensimmäisenä arkiseen todellisuuteen havahtui TVP. Otsikko johdatteli tällä kertaa sotiemme sankareiden ja muittenkin merkkihenkilöiden muistoa kunnioittamaan, mutta kaikki muutkin päähän sillä kertaa pällähtäneet asiat näyttivät taas saaneen kirjallisen muodon. Ihme kyllä kuntauudistusta ei nyt mainittu. Liekö postaaja huomannut, ettei asia paljoakaan lintukotolaisia hievauttanut puoleen tai toiseen. Tässähän heillä oli oma pieni yhteisö, jossa elää ja olla muun maailman pahuudesta tai ongelmista välittämättä (Kärpäsen huom!).

Matkoilla oli oltu muuallakin. Pitkäparta haltiahenki lähetteli talvisia terveisiä pohjoisen hiihtoladuilta. Postauksen tarkoitus oli lähinnä houkutella kävijöitä omaan blogiin, jossa ilmeisesti oli enempikin juttua asiasta. Sinne ei Kärpänen kuitenkaan erehtynyt, mutta komeilta näyttivät tässä postauksessa esitellyt niin maisemat kuin sää myös aina kriittisen Kärpäsen silmään.

Sitten postaili taas UPK. Hän oli saanut joululahjaksi erään suomalaisen suositun nykykirjailijan teoksen, josta kovasti oli pitänyt. Nyt hän haikaili saman kirjailijan uuden teoksen perään, josta oli kai lukenut esittelyn. Tässä kohtaa Kärpänen hiukan ihmettelee sävyä, jolla postaus oli kirjoitettu. Suomenmaa, jopa siitä erillään oleva piskuinen saarikin on kirjastoja väärällään. Mikä estää postaajaa marssimasta kirjastoon ja lainaamasta teosta, tai jos se kovin suosittu on eikä sitä heti hyllystä löydy, niin sitten varaamasta sitä itselleen luettavaksi. Jotenkin jäi postauksesta sellainen maku, että jotain nyt vain piti keksiä sivujen täytteeksi, ja tuo lukuhalun ilmaisu sai tällä kertaa riittää.

Samana päivänä oli yhteisön usein aamulla ”väärällä jalalla” nousseen (Kärpäsen saama vaikutelma) jäsenen lyhyt loppuviikon keskustelun avaukseksi tarkoitettu postaus, joka ei siltä istumalta ainakaan Kärpäselle auennut. Liekö ollut tarkoitus aueta muillekaan, sillä mukaan oli liitetty video-/musiikkilinkki, jonka auki klikkaamiseen vaadittiin sellaista viitseliäisyyttä, jota Kärpäsellä ei ollut.

Sen verran vihjaileva postauksen otsikointi kuitenkin oli, että kirvoitti jokusen kommentin joko asiasta tai sitten sen vierestä. Tyypillistä kyllä kommentoijat olivat lähestulkoon ne samat, jotka muuallakin kommentoivat. Ehkä poikkeuksen teki se, että yhteisön harvat kaksilahkeiset aktivoituivat. Ilmeisesti asia siis ainakin heitä kiinnosti jollakin tasolla.

Kun TVP vielä oli lennättänyt kuolemattomat ajatuksensa bittiavaruuteen, KHÄ (kaikkien hämähäkkien äiti) käyttänyt videota aasinsiltana asiansa? esittämiseen, yhteisön guru pohtinut puolihuolimattomasti UPK:n omassa blogissa ollutta mies-nainen -näkökulmaa ja PPHH (pitkäpartainen haltiahenki) jättänyt salaperäiset jäähyväiset, kylläkin vain lomakohteelleen, oli aika sulkea blogikirjan kannet tältä erää ja jäädä odottelemaan uusia oivalluksia, joita epäilemättä jo monissa päissä muhi odottaen vain hetkeä, jolloin ne sanalliseen muotoon puettaisiin.