Tänään mää oon pitkästä aikaa saanu jotaki aikaan. Järijestelin tavarat paikolleen ja piiloon kaappiin ja ovien taakse, laittelin kaikki tiskit pois, tyhyjentelin jääkaapista ruokia pienempiin kippoihin, selevittelin osapuilleen epämääräset vaatekasat, pesin pyykkiä, vein roskat ja vielä imuroinki. Nyt on taas siistiä ja mukavaa.

Kaiken lisäks kahtelin tori.fi:n sivuilta myytäviä pakastimia. Meinaan nimittäin ostaa semmosen. On mulla nykki olemassa pieni kaappipakastin jääkaapin alapuolella. Mutta se on niin olematon, ettei sinne mahu palijo mitään. Ja ku se on kaappi, niin se on pienessä tilassa hankala. Aina saa olla siirtämässä tavaroita pois eestä, ku oven aukasoo ja sieltä jotaki penkoo. Muutenhan kaappipakastin kyllä on kätevämpi käyttää ku arkkupakastin. Ei tartte aina pohojaan asti tonkia, ku jotaki haeskeloo.

Ny mulla on kumminki meininki ostaa pieni arkkupakastin. Aattelin ostaa tilavuueltaan suunnilleen samankokosen ku on tuo kaappiki. Semmonen mulla justiin mahtus vastapäiselle seinustalle. Ja ku sen kansi aukioo ylöspäin, niin ikkunan kohalla oleva pöytä saa olla paikollaan, kummää hain sieltä ylivuoteisia mansikoita kaurapuuroni päälle.

Eilen mää kahtelin mainoslehtiä. Niissäki oli pieniä pakastiarkkuja tarijolla kohtuuhintaan. Mutta aamulla mulle sitte välähti mieleen tuo tori.fi. Mää oon joskus ennenki sieltä jotain ostanu evullisesti, oisko ollu tuo matovaario viime keväänä. Sieltä löytyki aika monta erilaista myytävää pakastinta. Oli isompaa ja pienempää, kalliimpaa ja halavempaa, uuvempaa ja vanhempaa.

Kaks mun tarpeisiin sopivaa sieltä sitte valikoitu. Toisessa on kyllä aika kova hinta, ku se kumminki on kaks vuotta vanha ja käytössä ollu. Se on melekeen yhtä kallis ku aivan uus. Mutta mää meinaan tinkiä, jos niin käy, että kauppoja aletaan hieroa. Se olis tässä lähellä, niin että sitä vois käyvä kahtomassa ja kuletuski onnistus sutjakasti.

Mää laiton kummalleki myyjälle sähköpostia ja kyselin vähän tarkempia tietoja. Toisesta, halavemmasta ei ollu mainittu ikää eikä mittoja  ja tilavuutta ollenkaan. Ei se kuvassa huonolta näyttäny, mutta ei kovin romua kannata ottaa, vaikka ilimasin sais. Se on vähä kauempanaki, ku tuo toinen. Vielä ei oo tullu vastauksia. Taitaa myyjät olla aurinkoa ottamassa jokahisen piliven raossa.

Kummää siinä selasin niitä myytäviä tuotteita, osu silimään höyrypesuri. Oon kovasti kuullu kehuttavan sitä ja sen heleppokäyttösyyttä. Puhasta tuloo, eikä tartte niska limassa kuurata juuriharijalla kaakelinsaumoja sun muita. Ja saa sillä vissiin tekstiiliäki pestyä. Uutena semmoset on aika tyyriitä, mutta ny joku myis semmosen kaheksalla eurolla! Pari kertaa on kuulemma käyttäny. Toinenki, erimerkkinen oli myynnissä. Sillä oli hintaa 25 € ja sitä oli käytetty yhtä vähä. Taijan huomenissa mennä kahtomaan tuota halavempaa. Jos se on kunnollinen, ja siinä on kaikki osat tallella, ostan sen. Ei tuo kalliimpikaan pahanhintanen oo, mutta totta mooses mää halavemman otan, jos ne muuten on samanveroset.

Jaa että miks mää ny semmosen höyrypesurin haluaisin? Mahtaako jäähä nurkkiin pyörimään mullaki? Siks mää sen haluaisin, että mun käsillä ei enää hinkata kaakelia ja linkkeriä liasta puhtaiks. Jos vaan on olemassa joku helepompi konsti, niin miksei sitä käyttäs? Menin ny kumminki vielä kuukleen kahtomaan, mitä siellä sanotaan höyrypesimistä. Rimpuloita on, siihen käsitykseen tulin. Taijan jättää ostamata. Isommat ja kalliimmat on parempia, mutta ei niilläkään automaattisesti puhastu tuu. Saa sanoa tässäki asiassa vaan niin ku entinen tyttö, että puhumata paras ja pesemätä puhas!