Lähetin siis miehelle viestin ajatuksiani ja tuntemuksiani selventääkseni. Varmasti odotin siihen myös vastausta, mutta sitä en olisi myöntänyt edes itselleni, vaikka kynteni olisi nykitty yksi kerrallaan irti sormistani. Vastausta ei kuitenkaan kuulunut, ja siihen oli varsin yksinkertainen selitys.

Deittipalsta toimii niin, että kun maksettu jäsenaika päättyy, profiili näkyy edelleen sivustolla, ellei profiilinhaltija ole sitä piilottanut tai poistanut kokonaan. Muut kuin profiilinhaltija itse eivät kuitenkaan voi ainakaan kuukauteen tietää, onko profiili aktiivinen.

Jos itse on maksava jäsen, voi tällaisiin ”kuolleisiin” profiileihin lähettää yhteydenottoja siinä luulossa, että vastaanottaja pystyy ne avaamaan. Vastaanotettuja viestejä ei kuitenkaan voi lukea eikä niihin vastata. Tämä on sivuston ylläpitäjän ovela keino saada ihminen ostamaan taas uusi jäsenyys, sillä kenenpä uteliaisuus ei heräisi, jos postilaatikkoon alkaisi sadella viestejä, mutta ne olisivat ja pysyisivät lukkojen takana.

Tässä tapauksessa oli käynyt juuri näin. Mies oli ollut ilmaisjäsenenä muutaman päivän, sillä tuolloin sivustolta sai vielä muistaakseni kolmen päivän ilmaisen kokeilujakson. Kun nuo kolme ilmaista päivää olivat kuluneet, miehen profiili sulkeutui siltä osin, että viestien lähettäminen ja saatujen viestien lukeminen oli mahdotonta.

Koska emme olleet puhuneet kummankaan jäsenajan pituudesta mitään, en minä tietenkään tiennyt asian laitaa, vaan lähetin viestini miehen postilaatikkoon luullen, että hän sen sieltä lukee. Kun ei mitään kuulunut, olin tietysti pettynyt. Miehen vaikeneminen osoitti, ettei hän ollut kiinnostunut minusta, vaikka sellaiselta alussa vaikutti. Oletin, että hän edelleen on sivuston jäsen, etsii innokkaasti uusia deittejä ja luultavasti niitä löytääkin.

Näin siis luulin, mutta asian oikea laitakin selvisi minulle aika pian. Miten? Ja mitä asioiden selviämisen jälkeen tapahtui?