Vielä tuli sudelta viesti. Siinä susi kertoi ryhtyvänsä kohta saunan lämmitykseen ja kyseli Punahilkkaa saunavieraakseen. Hoh-hoijaa, hohaili Punahilkka hetken aikaa. Sitten päätti hän, että tekstiviestein ei tästä selviäisi, ja niinpä näpytteli hän kännykkäänsä suden numeron saadakseen asiaan paremman selon.

Kun susi vastasi, tokaisi Punahilkka oikopäätä kysymyksen, mahtoiko susi kuinkakin tosissaan ehdotuksessaan olla. Aivan tosissaan sanoi susi olevansa. Enemmän kuin mielellään saunoisi hän tulevana iltana Punahilkan kanssa, tai jos Punahilkka kovin kaino olisi, niin saisi tämä toki yksinkin saunoa.

Kainous nyt ei ensimmäinen este yhteisen saunomisen tiellä ollut; sen Punahilkka heti teki sudelle selväksi. Sanoi susi sen toki jo ymmärtäneensäkin. Tuskinpa muuten olisi ventovierasta hilkkaa muutaman viestin ja yhden puhelinkeskustelun perusteella kanssaan saunomaan kutsunut. Mutta mitkä sitten mahtoivat ne muut esteet olla, tahtoi susi tietää.

Punahilkka aloitti listaamisen. Ei niinkään estelymielessä, vaan siksi, että halusi sudenkin alusta asti tiedostavan riskit, jotka tähän saunomiseen liittyivät. Ensimmäisenä tuli tietenkin se, että tavattaisiin ensimmäisen kerran. Kumpikaan ei ollut nähnyt toisen kuvaa, joten se, ettei miellyttäisikään toista ulkonäöllisesti tai jostain muusta syystä oli aina otettava huomioon.

Seuraava este tai ainakin hidaste oli matka. Sitä oli noin satakunta kilometriä ja alkutalvesta hämäryys laskeutui jo varhain. Punahilkka ei varsinaisesti väistellyt pimeässä ajoa, mutta ei hän sitä rakastanutkaan. Ja hänenhän se matka olisi taitettava, kun sauna kerran suden luona oli.

Entäs sitten, jos sukset kertakaikkisesti menisivät ristiin, niin että sen paremmin yhteistä saunomista kuin mitään muutakaan yhteistä ei yksinkertaisesti voitaisi ajatellakaan? Ajaisiko susi Punahilkan takaisin tien päälle keskellä yötä vai voisiko tämä joka tapauksessa yönsä suden pesässä viettää? Kaikki nämä olivat tärkeitä kysymyksiä, joihin Punahilkka ehdottomasti halusi saada vastauksen. Sen verran kokenut Susimetsän kävijä hän oli, ettei arkaillut kysellä, miten sitten edettäisiin, jos kiinnostusta yhteisen illan ja yön viettoon ei puolin tai toisin olisikaan.