- Vai luulit Sinä näin vähällä selviäväsi katalasta tempustasi, sähisi Liisa kasvot melkein Pekan kasvoissa kiinni.              - Totta kai minä heti huomasin, että olit tehnyt profiiliisi muutoksia ja laittanut minun kuviani omaan albumiisi. Mahtaako se olla laillista? Mitä luulet oikean virkavallan tuumaavan, kun teen sinusta rikosilmoituksen? Sillä sen totta totisesti teen!

Mutta ensin saat hiukan esimakua siitä, mihin Liisa-poliisi pystyy. Sirkka, rakas tätini auttaa minua niin kuin auttoi jo aiemminkin ottamalla sinuun yhteyttä. Sillä ethän sinä minulle olisi mitään vastannut, se nyt oli päivän selvää. Olit jopa estänyt minulta pääsyn kuviasi katselemaan. Sekö on sitä rakkautta, jota niin kovasti hehkutit vielä muutama päivä sitten puhelimessa? Kummallinen on sinun käsityksesi rakkaudesta, on tosiaan!

Ja miten kehtasit asuinpaikkasikin muuttaa? Muistaakseni mainitsit joskus, että rehellisyys kaikissa toimissa on korkein päämääräsi. Profiilisi on oikein malliesimerkki siitä, miten toimitaan rehellisesti. Kaiken kukkuraksi haukut minua ja kerrot minusta perättömiä asioita tuiki tuntemattomille ihmisille ilman pienimpiäkään omantunnon tuskia. Olet sinä sitten rehellinen! Oikein pitäisi hattua nostaa moiselle rehellisyydelle.

Katkeria sanoja suustaan sylkien oli Liisa vähitellen ajanut Pekan olohuoneen nurkkaan, josta tällä ei ollut mitään pakomahdollisuutta. Sirkka seurasi perässä ilkeästi hymyillen. Nyt alkoi Pekalle vähitellen selvitä, että hauska roolileikki taisi olla jokseenkin kaukana Liisan toimista. Liisa oli aivan tosissaan ja janosi kostoa. Hän ei luultavasti kaihtaisi keinoja Pekkaa rangaistessaan. Pekkaa alkoi pelottaa, kun naiset piirittivät hänet nurkkaan ja tulivat yhä lähemmäksi.

Nurkassa Liisa yllättäen avasi äsken Pekan ranteisiin napsauttamansa käsiraudat. Pekka liikahti kuin lähteäkseen, mutta Sirkka iski häntä oitis kipeästi sormille kumisella pampullaan.

- No niin, Pekka-poju, nyt alkaa hauskuus. Sinä teet, mitä minä käsken ja Sirkka ei epäröi käyttää pamppuaan, jos rupeat niskuroimaan. Voin taata, että Sirkan iskut ovat napakoita ja osuvat varmasti, joten parasta vain totella kiltisti, jos haluat selvitä tästä pelkillä henkisillä naarmuilla. Onko sinulla jotakin kysyttävää tai sanottavaa?

Miljoona ajatusta myllersi Pekan päässä. Sen verran sentään ajatus kulki, että hän päätti vedota vapaudenriistoon. Hänet oli kahden naisen toimesta pakotettu tänne nurkkaan ja nyt vielä uhkailtiin väkivallalla, niin henkisellä kuin fyysiselläkin. Saatuaan ajatuksensa julki luuli hän naisten säikähtävän, mutta mitä vielä! Liisa alkoi nauraa vahingoniloisena ja Sirkka säesti. Ei hyvältä näyttänyt…