Omalla kohdallaankin tuli Soile Mikon ahneuden aikanaan karvaasti kokemaan, mutta nykytilanteessaan ajattelee hän, että jokaisen tarvitsevalle lahjoitetun rovon on hän saanut moninkertaisena takaisin. Edes Mikon kaltoin kohtelemana ei hän kärsi puutetta, vaan hänellä on kaikki, mitä hän elämässään tarvitsee ja enemmänkin.

Erityisen suurta iloa tuntee Soile siitä, että nyt jo aikuinen tytär on myös omaksunut auttamisen halun ja toteuttaa sitä jokapäiväisessä elämässään. Esimerkkinä siitä voisi mainita tapauksen, jossa tytär koulumatkansa varrelta löysi 50 €:n setelin. Moni, niin nuori kuin vähän vanhempikin ihminen olisi pistänyt setelin oikopäätä taskuunsa iloisena mukavasta ylimääräisestä rahasummasta.

Tytärpä toimi toisin. Koska seteli löytyi kirkon edestä, vei tytär sen ensin kirkon vahtimestarille. Vahtimestari sanoi, että ellei kukaan tulisi rahaa viikon kuluessa kyselemään, saisi tytär sen itselleen. Mikäli kukaan ei rahan perään kyselisi, vahtimestari lupasi soittaa, kun noin viikko olisi kulunut.

Viikon kuluttua tyttären puhelin soi. Raha oli edelleen kirkon kassakaapissa. Sieltä sen voisi löytäjä nyt tulla noutamaan. Kuluneitten päivien aikana oli tytär mietiskellyt asiaa. Hän oli tullut siihen tulokseen, että halusi antaa rahan jollekin todellisessa tarpeessa olevalle. Vahtimestari ehdotti Kirkon ulkomaanapua. Tytär oli kuitenkin keskustellut myös äitinsä kanssa asiasta, ja tämä oli ehdottanut, että koska joulu oli tulossa, voisi rahalla diakoniatyön kautta hankkia vaikkapa pienen jouluisen avustuspaketin jollekin lapsiperheelle.

Vahtimestari ohjasi tyttären diakonin puheille. Diakonilla oli ilman sen kummempia miettimisiä heti mielessään perhe, joka apua tarvitsi, ja jonka auttamiseen seurakunnan jouluavustuksiin varatut määrärahat eivät enää olleet riittäneet.

Niin sitten sovittiin, että rahalla hankittaisiin lähinnä ruokatavaroita sisältävä paketti tyttärelle tuntemattoman lapsiperheen joulua ilahduttamaan. Kun tytär siunausten saattelemana lähti diakoniatoimistosta, taisi siinä yhdellä jos toisellakin kiillellä jotakin silmänurkassa. Oikean joululahjan oli saanut moni muukin kuin vain tuo lapsiperhe.