Sinne sateiseen aamuun oli kuitenkin lähdettävä, sillä pelkässä virtuaalimaailmassa eläminen ei onnistunut minultakaan. Odotusta elämään toi kuitenkin se, että arvasin Jarkon kohta vastaavan viestiini. Hänhän teki paljon töitä kotosalla omassa toimistossaan ja saattoi siitä syystä irrottautua välillä omista töistään jopa sähköpostin kirjoittamiseen lähes tuiki tuntemattomalle virtuaaliystävättärelleen jonnekin kaukaiseen ja kylmään Suomeen. Kaiken lisäksi viestit eivät olleet mitään lyhyitä pakko- tai velvollisuusvastauksia, vaan mielenkiintoista pohdintaa ja analyysia tai vastauksia minun esittämiini kysymyksiin.

Vastaus olikin tullut postilaatikkooni puoliltapäivin, jolloin Jarkko tavallisesti piti lounastaukoa. Sen verran olin hänen aikataulujaan jo oppinut tuntemaan. Tälläkään kertaa ei minun tarvinnut pettyä viestin sisällön suhteen, päinvastoin, vaikka se sisälsi myös pienen vihjeen siitä, että useimmiten ystävällisistä sanoistaan huolimatta oli Jarkko myös ihminen, joka halutessaan osasi sivaltaa sanan säilällä kovaa ja kipeästi.

"Onnittelut S,

Teit hyvää itseanalyysiä  jota kuvailisin ympyrän tekmisellä:
a) Koen olevani heikoilla jäillâ kun kirjoitan toisten ihmisten tunteista
b) Käsittelen ja erittelen ihmisten tunteita, tuntemuksia, haaveita, toiveita
c) Kaikilla meillä on haaveita, toiveita, käsittelemättömiä asioita, ongelmavyyhtiä, vaikka mitä..
d) Kirjoitan loppujen lopuksi itselleni ja itsestäni
e) SAAN kirjoittaa juuri niin kuin minusta tuntuu tai haluan eikä minun tarvitse pohtia sitä, miten lukija siihen reagoi; hän tekee omat valintansa
f) tuntuipa miltä tahansa, minä olen juuri tällainen kirjoittaja
g) Jos kirjoituksillani voin joskus tuoda iloa ja valoa päivääsi, niin hyvä sitten
 
Pelkäät kirjoittaa toisten tunteista mutta kuitenkin nautit siitä suunnattomasti sillä tuot omaa itseäsi  toisten muodossa kirjoituksessa esille samalla kuullaksesi itseäsi. Kirjoitat juuri siten kuin itse haluat ajattelematta muita olipa kuulijan fiilinki mikä tahansa mutta, haluat tuottaa hyvää oloa ja iloa muille.
 
Voit pyyhkiä tuon kaiken pois ja alleviivaan sen että tuo on aikas tuulesta tempaistu luritus. Haluan vain tuolla osoit..... "Nyt Jarkko, suu kiinni. Olet jälleen kengissä jotka ovat liian suuret sinulle joten laitahan ne kengät pois ja poistu takavasemmalle"
 
Ei minun varmaankan tarvitse sanoa että itse myös voisin jatkaa näitä pohdintoja vaikka kuinka pitkälle, ongelmannavaan on se että alan hepposelta pohjalta tekemään yhteenvetoa jonka totuusosuus voi olla valitettavan pieni mutta joka voi tehdä jollekin kipeätä ja sitä en halua.
Sen kuitenkin rohkenen sanomaan että minulla on sellainen tunne että sinulla on kolme tärkeätä facettia; ulkopuolisille kova ja määrätietoinen nainen, suppealle sisäpiirille hellä ja herkkä, vain aniharvoille ... rajoista nauttiva.
 
Vahvistan edelleen että et ole mennyt liian pitkälle.
Elämä on toimintaa ja ajattelua ja molempia samanaikaisesti; sitä sinä viimeisessä osassasi kirjoitit ja erinomaisesti siinä onnistuitkin.
Olet oikeassa että alunperin kun ensimmäisen osan itse kirjoittelin, odotin jatko-osasta ... tihkuvaa tarinaa ((jota ei sittten täydennettykään) Sinä olet kuitenkin tuonut tarinaan uutta ulottuvvutta panostaen, ei pelkästään ... vaan myös henkiseen yhteistyöhön - ajatukset siivittävät meitä toimimaan. ..., ... ja tunteet ovat usein joskaan eivät aina hyvin lähellä toisiaan. ... toisinaan on vain ...; joku haluaa ... tai tulla ...; hetken nytkytys ja ohi on eikä tunteistä häivääkään - siis täysin fyysinen toimitus. ... ja tunteet eivät myöskään aina törmää; Itämainen tanssi on ... ja siten katsoja sen usein näkee mutta tunteista ei tietoakaan, vain hyvän olon tunne jää näkemästään - pienoinen haave kenties.
Me tiedämme miten ja milloin nuo kolme tekijää voivat yhdistyä, sinä osat tuoda noita kolmea esille niin yhdessä kuin erillään, enkä voi sille mitään että välillä sydän pomppien luen sitä mitä olet kirjoittanut - ja se kun onkin tarkoituksesikin.
 
Me kaksi, toisillemme tuntematonta henkilöä kirjoitamme, vaihdamme ajatuksiamme ja tunteitamme näin helposti. Harvemmin tällaista tapahtuu, siksipä siitä kannattaakin nauttia.
S, toivon että aurinko on jo noussut ja sadepilvet ovat työntyneet toisaalle, mieli pirteänä eteenpäin.
 
Kiihkeänä jatkotarinaasi odotellen, tuntemattomana ystävänä viestiäsi,
Terveisin,
J"