Jatkoin matkaani kohti miehen kotia, jossa sauna jo kutsuvasti lämpeni, ja taisinpa lämmetä minäkin ajatukselle, että kohta pääsisin saunomaan joko yksin tai viel tuntemattoman miehen kera. Miehen antamat ajo-ohjeet olivat hyvät, ja tuota pikaa käänsin autoni nokan miehen asuintalon pihaan. Vielä pientä oikean oven etsiskelyä, ja sitten kilahti ovikello asunnon sisällä ilmoittaen miehelle, että olin saapunut.

Sen verran aikaa tuosta ensitapaamisesta on kulunut, etten nyt aivan kristallinkirkkaasti muista, millainen se tarkasti ottaen oli. Mutta en ainakaan ovelta takaisin pyörtänyt eikä mieskään ovea nen'ni edestä kiinni tempaissut. Myöskään hän ei vaaninut oven suussa kirves kourassaan eikä raahannut minua sisälle oikopäätä raiskattavaksi. Siinä taisi käydä niin, että mies veti minut syliinsä ja suuteli suoraan suulle sen kummemmin aikailematta ja siekailematta. Muistikuvani on vähän hatara, mutta luulen, etten paljoakaan valehtele, jos ollenkaan.

Asetuttiin istumaan sohvalle ja siinä samalla alettiin tutustella. Mies kertoi kovasti jännittäneensä tuloani. Kohta jännitys kuitenkin hävisi taivaan tuuliin. Istuimme kynttilän valossa iltahämärässä saunan lämpenemistä odotellen. Tuntui mukavalta ja siltä kuin olisimme tunteneet jo pitkään, vaikka kovin monta tiimaa ei aikaa ensimmäisestä puhelinkeskustelustakaan ollut kulunut.

Mies nautiskeli olutta, hänellä kun sattui olemaan päivystyksistä vapaa viikonloppu. Minä maistelin mukanani tuomaani glögiä. Kohta mentäisiin saunaa. Ei siinä taidettu kysellä, saunottaisiinko yksin vai yhdessä. Minusta tuntui aivan luontevalta ajatus, että istuisin miehen vieressä kuuman saunan lauteella. Ja jos oikein osasin näkemiäni merkkejä tulkita, ei se miehestäkään ollenkaan vastenmielistä ollut.

Vielä ennen saunaan menoa ehdotti mies, että voisi pitää minua hyvin hetken aikaa, ikään kuin lämmittää jo vähän etukäteen kuumaa saunaa varten. Ei minulla ollut mitään sellaista hyvänä pitoa vastaan, Olihan erotiikkakiintiössäni ollut vajetta jo pitemmän aikaa. Kun sopiva, kiihkeä miessattui kohdalle, niin hulluhan olisin ollut, jos hyvänä pidosta olisin kieltäytynyt.

Sauna oli sähkölämmitteinen, joten ei olisi olut kovin vaarallista, vaikka olisimme hieman pitempäänkin viihtyneet sylikkäin. Tälkä kertaa tyydyimme kuitenkin pieniin kevyisiin maistiaisiin. Pääateria tarjoiltaisiin myöhemmin, kun saunan löylyt nautittuamme olisimme siihen kunnolla valmistautuneet.

Sauna on minulle lähes pyhä paikka. Siellä en halua harrastaa sinne kuulumatonta toimintaa, vaikka jotkut niin tekevätkin. Eikä kuumassa saunassa edes jaksa touhuta yhtä virkeän kuin viileiden lakanoiden välissä. Saunominen sujui siis varsin asiallisissa merkeissä.

Mutta saunan jälkeen, puhtaana ja raikkaana oli ihanaa kapsahtaa isokokoisen miehen syliin ja viereen ja tulla hellityksi moninaisin tavoin taas pitkästä aikaa. Mies oli jo etukäteen kertonut, että hänen teini-ikäinen poikansa saapuisi seuraavana päivänä kyläilemään. Poika tulisi kuitenkihn vasta illalla, joten yhteistä aikaa riittäisi meillä yllin kyllin. Hyvissä ajoin ennen pojan tuloa lähtisin minä seuraavana päivänä kotimatkalle.

Vaikka tapaamisesta on kulunut vuosia, muistan sen edelleen hyvin. Olin siihen kaikin puolin tyytyväinen. Miehen lämmin läheisyys oli juuri sitä, mitä jo pitkään olin kaivannut. Oli ihanaa nukkua toisen vieressä ja havahtua silloin tällöin mukavaan yhteiseen puuhasteluun. Ainoa seikka, mikä minua häiritsi, oli miehen kova kuorsaus. Mutta ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön, tuumasin ja kaivauduin syvemmälle peittojen uumeniin.

Mutta sitten koitti aamu, joka toikin mukanaan yllätyksen.