Viikkoon sisältyi vielä yksi postaus. RR kertoili olevansa aikeissa vaihtaa halvempaan asumukseen. Ilmoitusta oli laiteltu ja vastauksiakin oli tullut. Kovin vain tuntuivat tarjotut asunnot olevan kalliinlaisia tai sitten muuten epäsopivia. Monenlaiseen asunnon tarjoajaan sai näköjään asunnon etsijä tottua, kun vieraasti suomea puhuva miespuolinen asukki olisi auliisti jakanut asunnon naisen kanssa, ja jollekin toiselle taas olisi vuokranmaksu ollut sopivampi muuna kuin käypänä rahana.

AVK ennätti ensimmäisenä osallistumaan. Ensin hän kertoi olevansa hengessä mukana, jotta tärppäisi. Sitten hän ihmetteli, miksi RR oli maininnut ikänsä ilmoituksessa. Itse ei kuulemma moiseen olisi erehtynyt.

Sitä taas kävi vuorostaan RR ihmettelemään. Totta kai hän ikänsä oli maininnut, kun oli ajatellut, että korkeampi ikä toisi tullessaan tiettyä arvokkuutta ja kunnioitusta asunnontarjoajilta. Nyt näytti käyneen juuri päinvastoin. Mutta piti kai muuttaa ajatuksiaan ja ottaa kohteliaisuutena sekin, että vuokran saattoi maksaa muutenkin kuin riihikuivalla.

AVK palasi selventämään mielipiteitään. Hyvin säilyneenä eikä vielä aivan ikäloppuna meni kuuleman mukaan täydestä kuin vanha raha (Kärpäsen huom!). Turha oli todellista ikäänsä mennä silloin ensimmäisenä tyrkyttämään. Mitähän etuja tuollaisella keplottelulla mahtoi sitten saavuttaa, kysyy nyt Kärpänen, jolla ei ole tarvetta todellista ikäänsä salata millään foorumeilla. Liekö AVK: lla ollut ihan omakohtaista kokemusta väitteestään, että myös nuoremmat miehet olivat kiinnostuneita tämän ikäisistä, ei enää aivan tyttösistä. Ainakin hän kovasti rintaansa röyhistellen liputti ”meidän” puolesta.

Myös KHÄ saapui sanomaan mielipiteensä. Ensin hän ilmaisi sen laulun sanoja tapaillen, sitten kertoi, että moiset asunnontarjoajat olisivat häneltä hyvin äkkiä saaneet kuulla korvissaan pelkkää ikävää suljetusta puhelinlinjasta kertovaa piippausta.

Mutta eihän mikään tapahtunut olisi ollut mitään, ellei UPK: llakin olisi ollut sellaisesta aivan omakohtaista kokemusta, ja tietenkin vielä sellaista, joka oli ainakin jollain lailla ”jännittävämpää” tai ”pelottavampaa” kuin toisten kokemukset. Niin sitä pitää, mutta olihan tähän jo aikojen saatossa totuttu, joten ei se mikään yllätys kenellekään, ei ainakaan Kärpäselle ollut.

AVK: n kanssa samoilla linjoilla siitä, että jo useampia kuunkiertoja nähneet naisihmiset olisivat nuorten miesten kiinnostuksen kohteita, näytti olevan HHPK. Myös hänellä saattoi olla asiasta omakohtaista kokemusta, sillä niin asiantuntevasti hän lausuntonsa esitti. HHPK lupasi myös peukuttaa, jotta RR:n asuntoasia ratkeaisi suosiollisesti.

Kovin naisvaltaisen kommentoijaporukan sekaan hyppäsi nyt AMP, sillä hänethän tapasi aina siellä, missä pienikin mahdollisuus naisten naurattamiseen ilmeni (Kärpäsen huom!). AMP oli tutkinut valtakunnan ykköslehteä ja bongannut sieltä artikkelin, jossa vanhuuttaan kohti raahustavat nähtiin lähes Suomen kituvan talouden pelastajina (Kärpäsen huom!).

AMP: n kommentti sai huomiota KHÄ: ltä, joka kuitenkin itse sanoutui irti moisesta tulevaisuudenkuvasta, jos kohta sen kaksilahkeisille soikin. Myös RR ihmetteli lausunnonantajan kelkankääntöä. Uusi virkako oli miehen tuolla lailla villiinnyttänyt? Vielä tuumaili RR omaa muuttunutta asennettaan. Mikä häneen oli mennyt, kun aina ennen olivat nuoret ja vetreät miehenpuolet kovasti olleet mieleensä, ja nyt jänösen lailla luikki pusikkoon, heti kun vähän rohkeampia ehdotuksia tehtiin.

Johan heräsi VV: kin heti, kun pienikin mahdollisuus alapäähuumorinviljelyyn ilmaantui. Sehän tuntui olevan oikein tämän kommentoijan leipälaji (Kärpäsen huom!), vaikka toki heitä yhteisön kaksilahkeisista muitakin löytyi. Jotkut tuon vaikean lajin taisivat, toiset taas eivät, ja VV kuului Kärpäsen mielestä ehdottomasti noihin taitamattomiin.

Sisältyi kommenttiin toki myös asiallinen ehdotus RR: n asuntoasian ratkaisuksi. RR ei kuitenkaan ehdotukselle suuremmin lämmennyt, kun usein koki olevansa vähemmän sosiaalinen kuin tuollaisissa paikoissa olisi hänen käsityksensä mukaan pitänyt olla.

Keskustelu asiasta päättyi IVK: n kommenttiin, jossa hän teki erilaisia ehdotuksia, miten RR voisi käyttää yhteiskunnan tukia hyväkseen uutta asuntoa etsiessään. Tämä ehdotus sai RR: lta kuitenkin jyrkän tuomion. Se tie oli kuljettu loppuun ja sillä hyvä!