Kesälomani kuudes päivä on kallistumassa iltaan. Kun tähän asti olen jokaisena lomapäivänäni touhunnut ja häärännyt erilaisten siivousten, pesemisten ja järjestelyjen parissa enemmän tai vähemmän, olen tämän päivän vain laiskotellut ja tehnyt itselleni mieluisia asioita. Mieluisin niistä on ehdottomasti kirjoittaminen. Siitä osoituksena on tämä jo viides postaukseni tänä päivänä.

Päivä on muutenkin sopinut kirjoittamiseen ja sisällä oloon erinomaisesti, sillä leppeä kesäsade on tämän tästä valuttanut virkistävän suihkunsa luonnon ja sen kasvien ylle. Nyt sade näyttää kokonaan lakanneen, ja voi olla, että huomenna paistaa taas aurinko. Se olisikin mukavaa, sillä huomenissa on tiedossa syntymäpäiväjuhlat maaseudun helmassa. Tyttäreni ja hänen poikaystävänsä viettävät nimittäin yhteisiä syntymäpäiviään hiukan jälkijunassa, ja minäkin olen saanut kutsun juhliin.

Tänään avasin myös tämän kesän kesäteatterikauden. Se aukeni hauskan ja hulvattoman, tosiasioihin ja paikallishistoriaan pohjautuvan pikkunäytelmän muodossa. Jos kelit olisivat sallineet, olisimme saaneet nauttia näytelmästä ihanissa maisemissa ulkona joen rannassa, mutta tummat sadepilvet pakottivat näyttelijät ja yleisön sisälle tunnelmalliseen kahviorakennukseen. Mukava sielläkin oli istuskella ja nauraa hereästi näyttelijöiden sutkautuksille.

Tänään vietetään Suvin nimipäivää. Kesäinen luonto on puhjennut kauneimpaan kukoistukseensa. Sateen virkistämät kasvit kurottelevat varsiaan ja lehtiään kohti valoa ja aurinkoa, jota juuri tällä hetkellä ei näy, mutta joka varmasti huomennakin nousee meitä lämmittämään ja valaisemaan.

Kesä on tässä. Nautitaan siitä!