Lauri, Lasse ja Lassi, kolome kovaa ällää on tänään vuorossa.

Lauri on suomalainen ja virolainen miehen etunimi. Lauri on ollut jo pitkään suosituimpia miesten etunimiä. Suomessa on vuoden 2009 loppuun mennessä ollut 62 729 Lauri-nimistä miestä ja muutama nainen. Lauri on suomalainen muoto latinan nimestä Laurentius, "laakerinlehdillä seppelöity". Nimen monine erikielisine muunnelmineen on tehnyt suosituksi Pyhä Laurentius, jonka muistopäivä, 10. elokuuta, on Suomessa samalla Laurin nimipäivä. Ortodoksisessa kalenterissa Laurin päivä on kuitenkin 18. elokuuta.¨ Nimi omaksuttiin Viroon Suomesta lainanimenä 1940-luvulla, mutta varsinaiseen suosioonsa se nousi 1980-luvulla.

Lasse on pohjoismainen miehen etunimi, Laurentius- ja Lauri-nimien muunnelma. Suomessa on Väestörekisterikeskuksen mukaan vuoden 2009 loppuun mennessä Lasseksi nimetty 13 393 henkilöä. Lassen nimipäivä on 10. elokuuta.

Lassi on jo 1500-luvulla käytössä ollut. suomalainen miehen nimi, Laurentius- tai Lauri-nimen muunnelma. Lassin nimipäivää vietetään 10. elokuuta. Silloin on myös Lassen ja Laurin nimipäivä. Väestörekisterikeskuksen mukaan nimi Lassi on Suomessa 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 5847 henkilölle.

Viime kesänä, vaikken sillon tämmöstä nimiesittelyä kesäplokissani pitänykään, mää kirijottelin yhestä Laurista ja yhestä Lassesta, jotka oon tuntenu. Senpä takia en enää toistamiseen viiti samoja jaarituksia tänne laittaa. Ketä kiinnostaa, millä konstin nämä koltiaiset mun elämääni on liittyny, voi lukasta ne tievot tasan vuojen takasesta postauksesta, jonka mää on otsikoinu ”Voi elämän kevät ja kukkiva nuoruus!”

Mutta ny vissiin on sanottava, että kesä alakaa olla ohi. Ainaki lomasta on jälellä enää tämä päivä, vaikka kelit kyllä näyttää jatkuvan kesäsinä vieläki. Hieno on ollu kesä ja hienona vissiin jatkuuki, ainaki toivon niin. Tänään käyvään tytön ja PY: n kans kahtomassa yhtä paikkaa tuolla eteläisessä Hämeessä, ei kumminkaan Jukolan maisemissa. Seuraako siitä kahtomisesta jotakin, sitä ei vielä tiijä, mutta aika näyttää.

Eilisestä Saimaan kanava -reissustaki saatan vielä jotain kirijotella, kuhan ennätän. Hyvin se meni, vaikka vähä pitkäveteistä oli istua kuumassa laivassa viis tuntia molempiin suuntiin. Välillä tuntu, ku ois ollu saunassa, kiuas vaan puuttu. Ei tartte ihan heti lähteä uuvestaan samalle reissulle.