Suhdanteet alalla, jolla Markku työskentelee, ovat tuohon aikaan hyvät. Markku voi valita useasta tarjolla olevasta työpaikasta mieluisimman. Jotta entisen elämän painolastit taatusti eivät kulkisi perässä, hakeutuu Markku mahdollisimman kauas. Hän asettuu taas pienelle paikkakunnalle, joka on rakentunut täysin teollisuuden varaan. Työtehtävät pysyvät samoina, ja vähitellen solahtaa Markkukin mukaan pienen paikkakunnan kiireettömään elämään.

Kuluu jonkin aikaa. Markku ei aktiivisesti hae naisseuraa, vaikka käykin ravintoloissa ja muissa illanistujaisissa. Kokemuksestaan viisastuneena ei hän katsahdakaan työpaikan naisiin, vaikka heitä tässäkin työpaikassa on useita, niin nuoria kuin vähän vanhempiakin. Tällä kertaa uusi seurustelukumppani löytyy harrastusten parista.

Jo lapsuudessaan oli Markku kulkenut isänsä mukana metsällä. Heti kun oli mahdollista, suoritti hän sitten metsästäjätutkinnon ja hankki aseenkantoluvan sekä muutamia aseita. Harrastus on viimeiset vuodet ollut vähän syrjässä, mutta nyt kokonaan uudella paikkakunnalla liittyy Markku metsästysseuraan ja alkaa taas harrastaa metsästystä. Erityisesti syksyiset hirvenmetsästykset kiehtovat hänen mieltään. Metsästysreissuilla pääsee mukavasti sisälle miesporukkaan ja sitä kautta paikkakunnan muuhunkin elämään.

Metsästysseuraan kuuluu myös Kaisa. Hän on hiukan Markkua nuorempi, pitkä ja hoikka nainen, joka miehisine harrastuksineen vaikuttaa Markusta jännittävältä tuttavuudelta. Yhteisillä metsästysreissuilla Kaisa ja Markku tutustuvat paremmin, ja kohta jo yöt vietetään yhdessä toisen tai toisen luona.

Taas käy niin, että Kaisa alkaa osoittaa selvästi suurempaa kiinnostusta yhteistä tulevaisuutta kohtaan kuin Markku, jolla ei tässä vaiheessa ole sitoutumishaluja. Markku yrittää ottaa etäisyyttä Kaisaan ja tapailee myös muita naisia. Sitä ei Kaisa kuitenkaan sulata, ja erään Markun luvattoman reissun jälkeen on Kaisa häntä vastassa puukko kourassa.

Lievästä humalastaan huolimatta selviää Markku Kaisan käsittelystä vähäisin vammoin. Asia painetaan villaisella ja seurustelu jatkuu, sillä Kaisassa on monta hyvää puolta, joista Markku ei tässä vaiheessa halua luopua. Ja niin käy, että jonkin ajan kuluttua saa Kaisa painostettua Markun kihloihin kanssaan. Tällaisen kuvan Markku ainakin yrittää myöhemmin antaa, kun kertoo Kaisasta ja kihlauksesta seuraaville tyttöystävilleen…