Kohta oli Pekan lautanen tyhjennetty, ja tyytyväisenä tilasi Pekka vielä jälkiruokaa. Liisa sitä vastoin oli ainoastaan vähän närkkinyt ruokaansa, ja kun Pekka alkoi puhua jälkiruuan tilaamisesta, siirsi hän nopeasti lautasensa syrjään ja sanoi haluavansa ainoastaan kahvia. Liisa ei yksinkertaisesti kyennyt nielaisemaan enää suupalastakaan, niin täydeksi hän tunsi itsensä.

Todellisuudessa hermostuneisuus oli syy, joka esti Liisaa syömästä. Ajatukset askartelivat koko ajan erilaisia ratkaisumalleja kehitellen, ja rinnan alla tuntui kummallinen möykky, jonka Liisa kyllä tunnisti äkillisen stressin aiheuttamaksi. Sillä aivan niin paatunut ei sentään hänkään ollut, että täysin kylmäverisesti olisi selvittänyt tilanteen kuin tilanteen itselleen edullisesti.

Kylmäverinen ja paatunut tai ei, mutta taitava Liisa oli kiperistä tilanteista selviämisessä. Hän tarvitsi vain hiukan aikaa, ja sitä oli tässä tapauksessa nyt vähänlaisesti. Pekan ajatukset täytyi saada vähäksi aikaa muihin asioihin. Niinpä Liisa alkoi kysellä Pekan äskeisestä pitkästä ajomatkasta, työasioista, kaikesta mahdollisesta taivaan ja maan välillä.

Siitä Pekka oli tietysti mielissään. Sehän osoitti hänen mielestään sitä, että Liisa oikeasti oli kiinnostunut hänestä ja hänen asioistaan. Liisan sydän alkoi ilmiselvästi taipua hänen kosintansa puoleen. Painostuslinjalle ei siis tarvinnut näillä näkymin enää mennä, vaan Liisa itse oli oivaltanut oman parhaansa. Vanha kihlattu olisi kohta vain kalpea muisto Liisan mielessä, ja Pekka alkaisi täyttää hänen ajatusmaailmaansa, niin kuin hyvä olikin.

Tyytyväisenä asioitten saamaan myönteiseen käänteeseen alkoi Pekka rentoutua ja jutteli niitä näitä. Liisa huomasi tilaisuutensa tulleen. Hän tarttui Pekkaa kädestä ja tätä silmiin katsoen alkoi selostaa suunnitelmaansa. Kai Pekka ymmärsi, ettei Liisa kihlaustaan voinut puhelimessa purkaa. Se olisi ollut todella vähättelevää käytöstä toista ihmistä kohtaan.

Sen sijaan hän voisi ilmoittaa sulhaselleen, ettei tämän nyt kannattanut saapua sovittuun tapaamiseen. Syyn hän ilmoittaisi myöhemmin. Sitten miettisivät Liisa ja Pekka yhdessä, miten tästä eteenpäin toimittaisiin. Varmasti he yhdessä pohtimalla pääsisivät molempia tyydyttävään ratkaisuun.