Niin päästiin hyvään alkuun. Sivusto haki edelleen muotoaan, mutta innokkaat, kekseliäät ja uusia haasteita pelkäämättömät ylläpitäjät kokeilivat, päivittivät, testasivat, muuttivat ja etsivät uusia ratkaisuja. Samalla jäsenistöä informoitiin ja opastettiin kaiken aikaa ja väsymättömästi, vaikka samaa asiaa sai toistella joskus toistelemasta päästyäänkin. Uusia kirjoittajia kun tuli kaiken aikaa lisää, ja entiset muuten vain olivat joskus pyörällä päästään, miten nyt piti tehdä ja toimia, että kaikki menisi paragraaffien mukaan ja oikein.

Mutta kaikki olivat innokkaita oppimaan, ja kohta alkoi jo jäsenistöltäkin tulla ehdotuksia, miten sivuston toimivuutta voisi parantaa. Sivusta seuraten tuntui joskus, että lievä vauhtisokeus oli vallannut niin ylläpitäjät kuin osan kirjoittajistakin. Sen toisaalta ymmärtää: olihan tässä nyt synnytetty lapsi, oma yhteisblogi ja tietysti haluttiin ottaa käyttöön kaikki sen tarjoamat mahdollisuudet viimeistä piirtoa myöten.

No, ajan saatossa uudistusinto hieman laimeni, kun jotkut halusivat mahdollisimman yksinkertaisen ja helppokäyttöisen sivuston, kuka mistäkin syystä. Sellainen siitä kai sitten lopulta tulikin, vaikka erikoisuuksien tavoittelijoillekin oli edelleen tarjolla omat herkkunsa.

Vaikka sivusto oli toiminut vasta vähän aikaa, oli jokaisen uudistuksen ja muutoksen kohdalla havaittavissa selvä, ihmiselle ominainen muutosvastarinta. Vastustaa piti vaikka periaatteen vuoksi, vaikka kyllä toki oli ihan perusteltuakin vastustusta. Lopulta kuitenkin pienen opettelun ja paneutumisen jälkeen uusi asia opittiin, ja hetken päästä jo ylistettiin, miten hyvä, tarpeellinen ja toimiva uudistus se olikaan.

Nyt pääsi taas miitinkimainostuskin hyvään vauhtiin. Hiukan ihmetytti mainostajien ja järjestäjien kuin myös osallistujien epäsopu, jonka rivien välistä saattoi aistia. Mutta ainahan on niin, että mitä useampi kokki, sen huonompi soppa. Ja mitäpä se sellaisille kuului, jotka eivät edes aikoneet tilaisuuteen osallistua. Kateellista panettelua taitavat olla tällaiset tulkinnat…

Miitinki järjestettiin ajallaan, palattiin taas arkeen ja omalle jo ihan kodilta tuntuvalle sivustolle, ja sitten alkoikin tapahtua…