Alku vaikutti lupaavalta. Muutaman meilin jälkeen Punahilkka lähetti Sudelle puhelinnumeronsa, ja Susi oitis kyselemään, milloin sopisi soittaa. Punahilkka antoi itselleen sopivia aikoja kuin ajanvarauksesta konsanaan ja ilmoitti, että niistä sopisi nyt Suden valita. Ensimmäinen yritys meni kuitenkin heti takamukselleen, sillä yllättäen Sudelle sattuikin vieraita, eikä hän siis voinutkaan sovittuna aikana soittaa.
 
Mutta se oli pieni harmi. Kohteliaana sutena laittoi hän tekstarin ja ilmoitti näin soittoesteestä. Se oli Punahilkan mielestä reilua käytöstä, hän kun aina arvosti sellaisia susia, joiden sanaan ja lupauksiin saattoi luottaa. Uusi aika sovittiin, ja eräänä iltapäivänä Punahilkan puhelin sitten kilahti Suden yhteydenoton merkiksi. Sitä ennen oli Punahilkka kuitenkin jo lähettänyt Sudelle tekstiviestinä pienen aforismin ikään kuin testatakseen Suden herkkää puolta. Vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa, ja se olikin sellainen, että Punahilkka aivan helmen luuli nyt löytäneensä.
 
Ensimmäisessä puhelinkeskustelussa otettiin vähän tuntumaa puolin ja toisin. Ei vaikuttanut Susi tuppisuulta, mutta ei myöskään hermostuneelta koko ajan höpöttäjältä. Varsin hyvän kuvan sai Punahilkka Sudesta. Kun vielä kävi niin onnellisesti, että kolmivuorotyötä tekevälle Sudelle sattui perjantaiksi juuri aamuvuoro, sovittiin treffit heti muutaman päivän päähän Punahilkan ehdottamaan hänelle tuttuun kahvilaan. Hiukan vielä ajo-ohjeita Sudelle ja kuvausta siitä, miltä Punahilkka näyttäisi, punaista tällä tietysti olisi yllä enemmän tai vähemmän, ja odottelemaan tulevaa perjantai-iltaa.
 
Ilmestyisikö paikalle oikea makean veden helmi vai peräti hiomaton tai hiottu timantti, sitä Punahilkka ryhtyi aprikoimaan tapaamista odotellessaan. Vaikka hän kieltämättä odotti tapaamiselta melko paljon viimeaikaisten pettymysten ja takaiskujen jälkeen, suhtautui hän silti siihen realistisesti ja aikuisen, jo kokeneen hilkan tyyneydellä ja mielenrauhalla. Hän oli huomannut, että kun ei liikoja odottanut, ei myöskään pudota muksahtanut maahan kovin korkealta oksalta.