Kolmen vuoden tiiviin opiskelun jälkeen Markku valmistuu teknikoksi, ja edessä on työnhaku. Hän käy haastatteluissa eri puolilla Suomea ja saa työnjohtajan paikan sitten eräältä Etelä-Suomen teollisuuspaikkakunnalta. Tämäkin työ on raskasta kolmivuorotyötä, mutta Markkua se ei haittaa. Häntä kiinnostaa lähinnä työstä maksettava hyvä palkka ja yövuorojen jälkeiset pitkät vapaat.

Vieraalla paikkakunnalla on kaikki taas aloitettava alusta. Asunnon Markku saa työpaikan kautta, joten sen hakemiseen ei tarvitse tuhlata aikaa ja voimia. Vanhat huonekalut, jotka Markku on varastoinut entiselle asuinpaikkakunnalleen, hän hakee nyt uuteen kotiinsa. Poikamiesboksi alkaa olla valmis asuttavaksi.

Ei kestä kauaakaan, kun Markku tutustuu työpaikalla Kerttuun. Tämä on jo keski-ikää lähestyvä eronnut rouva, hehkeä ja eläväinen. Hän on Markkua reilusti vanhempi, mutta se ei tunnu haittaavan kumpaakaan. Lempi leimahtaa, ja pian Markku ja Kerttu ovat lähes erottamattomat. Rakkautta suurempi yhdistävä tekijä näiden kahden välillä taitaa kuitenkin olla erotiikka. Kerttu on kokenut ja viriili nainen, ja Markku taas monen nuoren tytönhuitukan jäljiltä kaipaa aikuisemman naisen läheisyyttä. Kumpikin saa sitä, mitä hakee, ja hetken aikaa kaikki on taas hyvin.

Mutta pian luikertelee käärme tähänkin paratiisiin. Kerttu hakee nautintoa ja leikkiä, joita nuori mies voi hänelle tarjota. Markulle selviää melko pian, että hän onkin vain yksi monista Kertun rakastajista, vaikka on luullut aivan muuta. Hän on kuitenkin niin Kertun lumoissa, ettei yrityksistään huolimatta pysty heittämään tätä yli laidan, kuten on monta kertaa aiemmin tehnyt tilanteissa, joissa on kokenut tulleensa jollain lailla petetyksi.

Mustasukkaisuus velloo Markun sisällä, ja hän yrittää taivuttaa Kertun jättämään muut miehet. Kerttu on hänen, kukaan muu ei saa häneen koskea. Kerttu vain nauraa Markun puheille, mutta sitä hänen ei olisi pitänyt tehdä. Silmittömässä raivossa käy Markku Kertun kimppuun, ja vain ihmeen kaupalla pääsee Kerttu irti.

Kerttu tekee Markusta rikosilmoituksen ja lopettaa suhteen siihen paikkaan. Markku saa ehdollisen tuomion pahoinpitelystä ja on taas yksin. Kerttu ei salaile Markun käytöstä keneltäkään, ja pian tieto Markun väkivaltaisuudesta on levinnyt ympäriinsä pienellä paikkakunnalla. Jonkin ajan kuluttua päättää Markku hakea töitä muualta. On viisainta lähteä ja jättää entinen elämä taakseen…