Mutta palasi kuitenkin. Hiukan käärmeissään oli seuralaissusi, kun Punahilkka sviitin ovea avaimellaan aamuyöstä rapisteli. Kunnian sutena piti kuitenkin lupauksensa eikä jättänyt Punahilkkaa kuin nallia kalliolle vieraaseen maahan yksin kotiin selviytymään.

Vierailua oli vielä pari päivää jäljellä. Sen ajan tutustui Punahilkka paikalliseen elämään ja ympäristöön irokeesisuden opastuksella ja mukavassa seurassa ja viittasi kintaalla niille tilaisuuksille, joihin hänellä RSPM:n mukana olisi ollut mahdollisuus mennä mukaan.  RSPM oli hyväksynyt sen, ettei Punahilkka enää halunnut osallistua virallisiin tilaisuuksiin hänen daaminaan.

Punahilkan poissaoloa selitettiin sillä, että ankara vatsatauti, jallajalla, oli hänet vuoteeseen kellistänyt, kun aina utelias Punahilkka oli mennyt maistelemaan paikallisia ruokia turuilla ja toreilla. Selitys oli osittain totta, sillä Punahilkka kyllä maistoi lähes kaikkea, mitä eteen kannettiin. Hän nautti  elämästä ja vieraasta ympäristöstä täysin siemauksin, mutta kellistyi vuoteeseen kyllä aivan muun kuin vatsataudin tainnuttamana. Irokeesisusi nimittäin oli ottanut tehtäväkseen tutustuttaa Punahilkan perinpohjaisesti niin uuteen, erilaiseen kulttuuriin kuin itseensäkin, eikä Punahilkalla tietenkään ollut mitään sitä vastaan.

Päivät kuluivat nähtävyyksiä katsellen, toreilla kauppoja hieroen, sillä Punahilkka oli tinkimisen mestari, kamelisafarilla ja uudenlaiseen ruokakulttuuriin tutustuen, sillä irokeesi taas oli varsinainen kulinaristi ja gourmet-mestari. Kuumat Afrikan yöt taas olivat kuumia muunkin kuin ilmaston puolesta, mutta irokeesin toivomuksesta ei Punahilkka niistä halua tässä tämän enempää kertoa.

Myös seuralaissusi esitti kainon toivomuksensa, ettei hänen aisankannattajan rooliaan kovin paljoa korostettaisi. Punahilkka suostui kumpaiseenkin toiveeseen, mutta vaati saada kertoa asioista edes hiukan vihjaillen. Siihen molemmat kyllä mukisematta suostuivat, sillä kaikesta huolimatta Punahilkka oli hilkka molempien makuun, ja tuntui suorastaan kunnialta päästä edes sivurooliin, kun Punahilkka henkilöitä blogiinsa valitsi.