Aluksi tavoistani poiketen kehotan kommentoijaa ”Hanna” lukemaan tarkasti, mitä olen kirjoittanut tämän postaussarjan ensimmäisessä osassa. Normaalilla luetun ymmärtämisen taidolla varustetun ihmisen pitäisi vastaus hänen uteluunsa sieltä löytää.  Muun muassa juuri tällaisten huolimattomien lukijoiden ja kommentoijien kautta väärinkäsitykset helposti syntyvät ja leviävät täällä sosiaalisessa mediassa. HUOM! Kommentoijan sähköpostiosoite ei ole tiedossani.  

Koska postaus kaiken kaikkiaan oli melko rankka syytös minua kohtaan sisältäen jopa kunnianloukkaukseen viittaavia aineksia, lähetin perään vielä toisen kommentin, jossa kerroin tallentaneeni tuon varsin kyseenalaisen postauksen tiedostoihini mahdollista myöhempää tarvetta varten. Saattoihan olla, että bloggaaja jossain vaiheessa poistaisi sen kokonaan sivultaan, eikä se sen jälkeen olisi enää käytettävissä.

Oletin, etteivät nämäkään kommentit läpäisisi sensuuria. Mutta nyt erehdyin. Kommettia, jossa pyysin oikaisua postaajan levittämiin valheellisiin tietoihin häiriköinnistäni, ei tietenkään julkaistu. Postaajahan halusi antaa kuvan, että olen hoitoa tarvitseva sekopää, joka vainoaa häntä. Mutta sen sijaan toinen kommentti, jossa kerroin tallentaneeni postauksen, pääsi nyt jopa oikeaan osastoon sensuroimattomana. Mitähän postaaja olisi tehnyt, jos asiat olisivat olleet samassa kommentissa? Luultavasti poistanut alun ja julkaissut lopun, sillä nythän uhkasin häntä jo poliisiasialla hänen omien tulkintojensa mukaan, vaikken ollut maininnut poliisista mitään.

Kaiken lisäksi postaaja vastasi kommenttiini. Nyt teksti oli jo niin suoraan minua erilaisin sanakääntein ja ilmaisuin, jopa osoittein mielisairaalaan lähettävää, että siinäpä onkin kirjoittajalla selittämistä, jos vien asian eteenpäin. Edelleen jatkoi postaaja väärän tiedon levittämistä. Olin kuulemma häirinnyt häntä aiemmin jo niin, että ”hän oli tehnyt lopun sekoiluistani jättämällä vastaamatta ja nyt ilmeisesti piti kommentointini estää kokonaan”. Ei sanaakaan siitä, että kyseessä oli nyt kokonaan eri ihminen kuin aiemmin. Postaaja kertoi myös kuin pelotukseksi tehneensä minusta ilmoituksen ylläpidolle.

Vaikka olin jo kerran sanonut, että en enää kommentoi mitenkään, en kuitenkaan voinut antaa asian olla ihan noinkaan. Kirjoitin vielä yhden kommentin, jonka julkaisen tässä alla sellaisenaan. Tämäkään ei tietysti läpäissyt sensuuria, joten kyseisen blogistin lukijat ovat siis yhä siinä hänen antamassaan ja ruokkimassaan uskossa, että minä olen vihoviimeinen sairas häirikkökommentoija. Osittain siitä syystä kirjoitin tämän oman postaukseni toiveenani siis se, että joku mainitun blogistin lukijoista mahdollisesti käväisisi minun blogissani lukemassa, miten asiat oikeasti ovat, vaikka sellaista tuskin on odotettavissa.

”Kas, kun julkaisit tämän kommenttini, mutta et sitä, jossa pyysin sinua korjaamaan levittämäsi väärä tieto, että olisin kommentoinut kirjoituksiasi häiriöksi asti. Tuossa yllä jatkat samaa potaskan levitystä edelleen sanoin ja ilmauksin, jotka eivät oikein kestäisi lähempää tarkastelua.

Niin että jos ylläpito tarttuu asiaan, on heillä hiukan muutakin selvitettävää kuin minun kommenttini. Se olenko häirinnyt sinua jatkuvilla kommenteilla, kuten väität, on hyvin helppo tarkistaa.

Nyt en kuitenkaan enää kommentoi, sillä kuten jo aiemmin totesin, tämä on turhaa, koska julkaiset vain ne kommentit, joista ajattelet olevan itsellesi hyötyä. Näppärää toki, mutta melko yksipuolista ja samalla muita lukijoita kovasti harhaan johtavaa, suoranaista valehtelua tässä nimenomaisessa tapauksessa."

 

Meitä on siis jokaiseen junaan, ja osa jää vielä asemallekin!