Punahilkan siinä selatessa susien yhteydenottoja puhelin soi. Kukapa muu kuin helikopterisusi se siellä soitteli. Oli kuulemma tullut jo kova ikävä, vaikka reilut pari tuntia oli vasta erossa oltu. Suden soitto oli tervetullut ja sai Punahilkan ajatukset pois Susimetsän postista.

Susi kyseli Punahilkan tuntemuksia kuluneesta viikonlopusta. Mitäpä muuta osasi Punahilkka vastata, kuin että kaikki oli ollut ihanaakin ihanampaa ja mieleenpainuvaa. Sanoi hän senkin, että hänestä tuntui, ettei tällainen onni ja autuus voisi kauaa jatkua, vaan jokin ryppy matkaan tulisi.

Susi siitä rauhoittelemaan ja vakuuttamaan, että mitään pahaa ei voisi tapahtua. Hän piti kovasti Punahilkasta ja oli ymmärtänyt, että myös Punahilkka varsin mielellään oli hänen seurassaan. Kyllä kai Punahilkka muisti vielä ne hellyyden, lämmön, intohimon ja kiihkon täyttämät hetket, joita he yhdessä olivat jo monta kertaa kokeneet. Susi ainakin halusi niiden jatkuvan. Ei kai Punahilkka nyt vain ollut tullut katumapäälle? Olipa Susi ajatellut jo sitäkin, että heistä ihan vakituinen ”susipari” tulisi. Mitä mieltä Punahilkka siitä oli?

Ei ollut Punahilkka tullut katumapäälle, ei. Ja Suden julkituoma ajatus, että yhdessä voitaisiin alkaa susipolkua tallustaa, oli kyllä käynyt Punahilkankin mielessä. Punahilkan aavistukset olivat ennenkin monta monituista kertaa käyneet toteen. Vaikka hän ei enteisiin uskonut, niin silti oli epävarmuuden siemen jo kylvetty hänen mieleensä. Kuka sen sinne oli kylvänyt, sitä ei Punahilkka osannut sanoa. Oliko kukaties Tallinnassa nähdyllä unella osuutensa asiaan? Mutta epäilys oli mielessä, eikä sitä sieltä enää saanut juurittua pois.

Saadakseen Punahilkan iloisemmalle tuulelle alkoi Susi suunnitella jo seuraavaa viikonloppua. Halusiko Punahilkka viettää sen hänen kanssaan? Tällä kertaa oli Susi aikonut kutsua Punahilkan omaan kotiinsa, sudenpesään. Tulisiko Punahilkka?

Punahilkalla ei tietenkään ollut mitään sellaista ajatusta vastaan, ja puhelu lopetettiin päätökseen tavata sudenpesässä seuraavana perjantaina. Punahilkka ei ollut siellä aiemmin käynyt, joten ajo-ohjeita tarvittiin taas.