Niin se sitten lennähti väsyneenä seinänrakoon, etsi sieltä mukavimman ja pehmoisimman paikan, veti siivenriekaleet suppuun ja ummisti verkkosilmänsä. Pian kuului vienoa kuorsausta paikasta, johon se oli asettunut, mutta sitä eivät tietenkään kuulleet muut kuin siihen harjaantuneet.
 
Kärpänen oli autuaan tietämätön siitä, että kaksi sellaista oli juuri astunut ovesta sisään. Tuota tietämättömyyttä ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa. Toinen tulijoista alkoi kovaäänisesti puhellen katsella ympärilleen toisen yrittäessä hiukan hyssytellen saada häntä vaientamaan ääntään.
 
Mutta yrityksillä ei ollut mitään vaikutusta. Punahameinen korkokenkä mennä tohotti nurkasta nurkkaan ja huhuili ääneen. ”Kärpänen! Herätys! Meillä on asiaa. Missä sinä oikein piileksit?” Huudellessaan hän samalla huitoi Susimetsän Sanomista taitellulla kärpäslätkällä ympäriinsä toisen tulijan mielestä aika varomattoman näköisesti.
 
Nyt puuttui jo toinenkin tulija tapahtumien kulkuun. Hän sieppasi paperisen lätkän punahameisen kynsistä ja paiskasi sen nurkkaan. Samalla hän kiukkuisella äänellä läksytti tätä. ”Mitä sinä oikein ajattelet, vai etkö tavalliseen tapaasi ajattele yhtään mitään? Taitavat sudet pyöriä mielessä, kuten aina.

Huitoa nyt tuolla tavalla varomattomasti ympäriinsä! Kärpänenhän voi olla missä tahansa ja se saattaa saada vaikka kuolettavan osuman, kun tuolla tavalla huiskitaan. Sitä paitsi nyt on alkutalvi. Luulen, että se on käynyt jo horrostamaan, joten hukkareissu taisi tulla. Mutta sinuahan sekin tietysti miellyttäisi”, lisäsi puhuja hiukan pisteliäällä äänellä.
 
Punahameinen ei moisesta hätkähtänyt, vaan iloisesti naurellen ja rallatellen jatkoi etsimistään. ”Niin, mistäpä sitä koskaan tietää, missä niitä susia piileskelee. Kärpänenhän saattaa olla vaikka millainen susiennielijä, vaikka hyönteinen onkin. Monet sudet arvostavat terävää älyä ja sanavalmiutta, ja niitähän Kärpäsellä kuuleman mukaan on yllin kyllin, vaikka se aina itse yrittääkin vähätellä avujaan.” Näin vastasi korkokenkä ja pyyhälsi taas uuteen, vielä tutkimattomaan nurkkaan.