Vaikka anonyymin mainitsemaa suosittua laulajaa ja hänen entistä yhtyettään ei AVK ollut noteerannut mitenkään edes mahdollisena vihjeenä ja oikeaa ratkaisua sivuavana asiana, oli se kuitenkin jäänyt letunkeittäjän mielen pohjalle käryämään. Kun aivot askartelivat asian parissa, tuli mieleen ehdottaa, että kuvassa oli jokin vanha maatalouteen liittyvä rakennus. Ja kun vielä kehitteli ajatusta eteenpäin, niin ilmiselvästi oli siinä paikka, jossa suviseen aikaan pantiin jalalla koreasti.

Samaan syssyyn ojenteli jalkaparejaan myös KHÄ. Mahtoiko postaajan kainouteen viittaava kommentti tarkoittaa jo aiemmin esille tullutta asiaa, jossa tämä kertoi, ettei ilkeäisi kaiken maailman kuvatuksia postaukseensa laitella. Noilla seuduin oli väki KHÄ: n tietämän mukaan suorastaan säälittävän kainoa. Ja kun ei kukaan muu vastannut KHÄ: n kyselyyn, oliko hän mahtanut kirjoittaa erään sanan oikein, vastaa Kärpänen nyt tässä, että eipä ollut. Kolmannessa tavussa on yksi a-kirjain liikaa.

Postaaja vastasi sekä letunkäryyttäjälle että KHÄ: lle samalla kertaa. Ensimmäinen vastaus oli häipynyt jonnekin bittiavaruuteen, mutta tässäpä tehtiin nyt molemmille selväksi, ettei tosiaankaan tässä rakennuksessa säilytetty ja käsitelty sen paremmin heiniä kuin olkiakaan. KHÄ: n viittausta postaajan kainoon mielenlaatuun ei käsittänyt myöskään AVK itse, vaan huuli pyöreänä ihmetteli, mitä KHÄ mahtoi tarkoittaa.

Vihjeitä ei enempää herunut, ja arvailua oli yritettävä jatkaa oman tietämyksen ja entisten, jokseenkin olemattomien vihjeitten varassa. Tarjottiin erästä alueella majaansa pitävää opinahjoa, tanssilavaa, järvenrantamökkiä, suurta festivaalitapahtumaa naapuriheimon alueella ja jos vaikka mitä. Mutta mikään ei kelvannut vastaukseksi.

Kun ei oikeaa vastausta ruvennut löytymään, oli postaajan pakko raottaa hiukan tähän asti visusti kiinni pitämäänsä vihjearkkua. Ensin hän kertoi, että paikassa oli pidetty suuret juhlat pari vuoden kiertoa sitten. Vihjesanana oli sana, jonka ainakin Kärpänen on tottunut liittämään jonkun suuren riistaeläimen kaadon jälkeen järjestettäviin suuriin ruokajuhliin. Asia piti siis tarkistaa. Ja aivan oikein. Po sana tarkoittaa joissakin murteissa myös hautajaisia tai muita suuria pitoja, ei pelkästään kaatojuhlaa.

Kun ei vieläkään alkanut vastauksia herua, oli AVK: n pakko rohkaista kaino luonteenlaatunsa ja läväyttää esiin oikein vihjeitten vihje. Tuolta paikasta oli tullut muutama vuosi sitten ostettu eräs intiimi vaatekappale. Jos joku pääsisi kurkistamaan AVK: n intiimiä vaatetusta lähemmin, voisi takaliston kohdalta bongata suositun, varmasti lähes kaikille tutun laulun nimen.

Jo syttyi lamppu letunkäryyttäjän otsalla. Kaikenlainen pähkäily ja asioitten pyörittely ei ollut mennyt hukkaan, sillä hän keksi vihdoin oikean vastauksen annetusta lisävihjeestä. Tuolla talossa oli ollut lopetusjuhlat, kun fanitettava oli siis tehnyt pesäeron bändinsä kanssa. Jo moneen kertaan mainittu viljankukinto tuli taas esiin, mutta vasta nyt se hyväksyttiin.

Postaaja oli tietenkin tyytyväinen, kun joku viimein oli arvannut oikein. Samalla hän uteli, mistä letunkäryyttäjä asian oli keksinyt. Oliko tullut käytetty tuota joittenkin parjaamaa ja suorastaan vihaamaa (Kärpäsen huom!) tietolähdettä?

Lettuilija tunnusti auliisti, että sieltähän se lopullinen ratkaisu oli löytynyt, vaikka kyllä omaakin päätä oli tullut käytettyä ahkerasti. Vielä lisäsi hän linkin, josta ilmeisesti löysi ratkaisun asiaan. Kärpänen on laiska eikä jaksa taaskaan linkkiä aukaista. Eikä se sen puoleen sitä suuremmin kiinnostakaan. Ratkaisu oli löytynyt ja sillä hyvä. Kaikki saattoivat olla tyytyväisiä. Vai olivatko sittenkään?