Selailtuaan aikansa Noituuksia! :) –blogin sivuja taaksepäin törmäsi se vihdoin tuttuun otsikkoon. Ja kuinka ollakaan ensimmäinen postaus tuon otsikon alla oli tehty 21.11.2011 eli huomenna siitä tulee kuluneeksi tasan vuosi. Jopas sattuikin somasti! Kärpänen hykerteli tyytyväisenä.
 
Mutta sitten se tajusi, että sillä olisi edessään valtava urakka. Lähes vuoteen ei se ollut korvaansa kallistanut noitten sivujen suuntaan, vaikka toki joskus luppoaikoina piipahtanut katsomaan, miten lintukodossa jakseltiin. Noilla kerroilla eivät tarkat verkkosilmät kuitenkaan olleet bonganneet mitään merkittävää eikä ainakaan sellaista, mikä kirjoittamaan tai analysoimaan olisi sitä houkuttanut.
 
Oli siis olemassa mahdollisuus, että sivustolta ei tosiaankaan löytyisi koko vuoden ajalta mitään mielenkiintoista. Kahlaamalla nopeasti sivustolle tehdyt postaukset läpi pääsisi Kärpänen kuin koira veräjästä ja saisi KuvaKuvalle ilmoittaa, että raportoitavaa ei vain yksinkertaisesti ollut ja sillä hyvä.
 
Mutta tympeältä tuntui aloittaminen, perin tympeältä. Sitten Kärpänen muisti taas äitivainaansa sanat: ”Tekemättömät työt ne ovat, jotka painavat”. Sanat olivat edelleen täyttä totta, joten syvään huokaisten ponnisti Kärpänen nyt siivilleen ja lehahti sivustolle. Sinne päästyään vilkuili se ensin ympärilleen havaitakseen oitis sitä vaanivat ilkeät lätkän iskut ja ennättääkseen niiden alta pois.
 
Varovaisuus taisi kuitenkin olla liioiteltua, sillä hyvin hiljaiselta vaikutti joka puolella. Oliko koko yhteisö vaipunut satavuotiseen Ruususen uneen?