Nyt näyttäs siltä, että kuumat kesäkelit on kohta muisto vaan. Tänään on kyllä vielä tarennu kiitettävästi, mutta vettä sentään on jo saatu taivaalta. Pesin iltapäivällä pyykkiä, ja vein ne ulos kuivamaan. Eikös vaan saje yllättäny, ku lakanat oli melekeen kuivat. Ei se kumminkaan haitannu. Ne oli sitte sopivasti kosteita mankelointia varte. Mankeloinnin jäläkeen jätin ne vielä alakertaan kuivaushuoneeseen kuivamaan, etteivät vaan homehu, jos kosteina käärin rullalle ja pistän kaappiin.

Toinen koneellinen, pyyheliinat, ei kerenny ku narulle, ku alako sataa. Siellä ne on vieläki, mutta on ne yöks haittava sisälle. Ei tuolla kosteuvessa enää mikään kuiva. Ukkostaki näytti sääkartta aamuyöstä. Mun täytyyki lätkästä ikkunat umpeen. Oon nimittäin ny joka yö nukkunu ikkunat apposen auki, ku on ollu niin kuuma. Ens yönä en tohi, jos tuloo ukkonen.

Arkinen aherrus alako sitte tänään mullaki. Ihana kesä oli kyllä. Ei sovi moittia. Ja eihän se oikeastaan vielä oo ohi, vaikka aina se siltä vähä tuntuu, ku työt alakaa. Tyttö ja PY lähtivät kans eilen. Ne vei mun auton. No, ite mää sen lupasin niille, että pääsöövät liikkumaan vähä laajemmalla alueella.

Tyttöki sai pari vapaapäivää, ku pyysi. Ei kuulemma ollu kertonu, että PY tuloo. Oli sanonu vaan, että henkilökohtasista syistä vapaata . Huomenna ja keskiviikkona se on töissä, mutta sitte loppuviikon vapaalla. Niijen tekis mieli lähteä käymään saaressa, mutta ei ne vielä ollu varmoja, menöövätkö. Jos ilimat muuttuu kovin epävakasiks, ei sinne kannata lähteä. Matkaki on pitkä.

Eilen käytiin kahtomassa yhtä maapaikkaa. Nuoriväki mielis saaha ens kesäks paikan, jossa vois vilijellä kasvimaata ja pitää kanoja ja ehkä lampaitaki. Eilinen paikka ei ollu kumminkaan sopiva. Se oli vähä syrijässä ja ollu asumattomana jo yli kymmenen vuotta. Kaikki oli rempatillaan. Siellä joutus tekemään mahottomasti hommia, ja ku ei se kumminkaaan ois oma, niin eipä oikeen kannata. Vuokra siinä ei varmaankaan ois kummonen, ja pihassa riittäs lampaille kaluttavaa. Mutta koko tienoo oli niin ankean olonen, ettei ne sitä varmaan ottas, vaikka ilimasin saisivat. Tuskin minäkään ottasin, jos mulla semmosia tarkotuksia olis.

Huomasin muuten vöördin sivulaskurista, että oon jo yli sata sivua kirijottanu tätä kesäplokia. Tai enhän mää tietenkään kaikkia oo ite kirijottanu, ku oon palijo lainaillu tuota Wikistä. Mutta kumminki. Palijo on tullu taas joutavanpäivästä löpinää lennätettyä pittiavruuteen, jos kohta jokunen sana ihan painavaa asiaaki.

Elokuun loppuun asti vielä kirijottelen joutavia, sitte tahti muuttuu. Mikskä se muuttuu, sitä en osaa vielä sanoa, mutta aika näyttää. Taitaa olla kyllä niin, että maailma ei ois yhtään köyhempi tai kurijempi paikka asua ja olla, vaikken mää mitään kirijottaskaan. Vois olla pikemminki päinvaston. Mutta se ny vaan on menny mulla niin veriin, tämä kirijottaminen. Se on ku yhenlaista huumetta. Onneks ei kumminkaan sieltä vaarallisimmasta päästä.