Liisa oli harkinnut monenlaisia keinoja Peteristä eroon päästäkseen, mutta mikään ei ollut häntä tyydyttänyt. Keinon pitäisi olla sellainen, ettei Liisa siinä menettäisi kasvojaan, vaan saisi kaikkien sympatiat puolelleen. Ei siis sopinut se, että kihlaus purkautuisi, sillä keksisipä Liisa sen syyksi mitä tahansa, jäisi kuulijalle sellainen mielikuva, että Liisa oli jollakin tavalla epäonnistunut.

Syyn kihlauksen purkautumiseen ei toki olisi tarvinnut olla Liisassa. Olisihan Liisa voinut kertoa, että Peter oli äärimmäisen mustasukkainen tai jopa väkivaltainen: ei Liisa sellaisen miehen kanssa voinut kuvitellakaan avioituvansa kärsittyään jo purkautuneessa avioliitossaan perheväkivallasta ja mustasukkaisuudesta!

Mutta silti useimmat ihmiset ajattelisivat, ettei Liisa ollut osannut käyttää riittävästi harkintakykyään kihlautuessaan Peterin kanssa. Hän ei ihmisten mielestä ehkä ollut tutustunut Peteriin riittävän hyvin saadakseen tällaiset seikat selville, vaan Peterin omaisuuden ja muun ulkoisen hurmaamana rynnännyt suin päin kihloihin sulhasen taustoja kunnolla selvittämättä. Ei, kihlauksen purkautuminen ei siis missään nimessä käynyt. Jotain muuta oli keksittävä.

Jokusen kerran oli Liisan mielessä käynyt ajatus siitä, että Peter kuolisi ja sillä tavoin häviäisi hänen elämästään. Se tuntui kuitenkin melko julmalta tavalta, vaikkei Peteriä ollutkaan olemassa oikeasti. Mutta nyt oli Pekka vielä haudan takaa rientänyt tietämättään Liisan avuksi. Pekkahan oli kuollut. Ja kaiken lisäksi oli hän toiminut Peterin esikuvana, vaikkei hän sitä itse koskaan ollut saanut tietääkään, ja Liisa oli tietenkin stilisoinut kuvaa melko tavalla. Jopa Peterin nimi oli lainattu Pekalta: muutettu vain paremmin ranskalais-venäläiseen ympäristöön sopivaksi.

Pekka oli kuollut, myös Peter siirtyisi kohta manan majoille. Liisa saattoi käyttää jopa Pekan kuolinsyytä kertoessaan sulhasensa menehtyneen. Ei Liisalle toki se kelpaisi, että Peter kuolisi autokolarissa. Jotain raflaavampaa ja sensaatiomaisempaa sen täytyi olla. Tietysti Peterillä oli useampikin auto kuljettajineen, mutta hänellä oli myös yksityislentokone. Se syöksyisi vuorenseinämään Peterin ollessa palaamasta liikematkalta Nizzasta. Kone tuhoutuisi täysin eikä Peterin ruumista koskaan löydettäisi…