Tästä alkoi sitten oikeastaan Punahilkan ja irokeesisuden ystävyys. Monenlaisia käänteitä siihenkin mahtui, eikä Punahilkka halua niitä kaikkia edes muitten tietoon saattaa. Jonkin verran heidän elämäänsä vielä häiritsivät innokkaat lehtikuvaajat ja toimittajat, jotka nyt luulivat oikein veren makuun päässeensä. Mutta vähitellen tomu laskeutui kuin tuhkapilvi taivaalta, peitti alleen Afrikan kuumien öitten muistot seuralaissuden kanssa, ja kun ei tomua pahemmin pöllyttänyt, niin saattoi Punahilkka tämänkin episodin taakseen jättää ilman sen kummempia traumoja.

Siihen tulokseen hän kuitenkin tuli, että kun tavallinen hilkka oli, niin tavallisten, mutta silti kiinnostavien susien kanssa tahtoi hän seuraa pitää. Ei kaivattu Punahilkan mieleiseen elämään sen paremmin luksusta kuin glamouriakaan, vaan innostus ja uteliaisuus elämää ja kaikkea uutta kohtaan olivat ne tärkeimmät ominaisuudet, joita Punahilkka sudestaan tahtoi löytää. Kun siihen vielä lisättiin toisen arvostus ja kunnioitus sekä suurtakin suurempi luottamus, niin oltiin jo hyvässä matkassa kohti yhteisiä polkuja.

Mutta vielä Punahilkka etsii. Suomalaiskansalliset ilonpilaajasananlaskut väittävät, että luu jää jakajan ja pää vetäjän käteen. Saattaahan siinä niin käydäkin, mutta ainakin Punahilkka on elänyt, nauttinut ja hehkunut kuin aamukasteinen ruusu eikä suostu katumaan mitään valintojaan! Kaikki eivät aina välttämättä ole olleet viimeisen päälle mietittyjä ja harkittuja, mutta aina ne on tehty sydämen ja tunteen ääntä kuunnellen. Rationaalisuus ja harkinta eivät ole Punahilkan vahvimpia ominaisuuksia, ja siitä hän kyllä on enemmän kuin kiitollinen. Riittävästi on maailmassa niitä, jotka asettavat järjen tunteen edelle. Punahilkka ei kuulu heihin, ja siksipä hän kait yhä onkin yksin.

Mutta tänäkin aamuna nousi Punahilkka terveenä ylös vuoteeltaan ja teki kaikki päivänsä askareet iltaan asti iloisena ja nauravana. Jos ei tähän päivään sisältynytkään sutta Punahilkan polkua sulostuttamaan ja hänen sydäntään ilahduttamaan, niin kukaties jo huominen sellaisen hänen polulleen tuo.

Se näkee, ken elää!