Reino on tämän päivän sankari.

Reino on suomalainen miehen etunimi. Reino on suomalainen muunnos nimestä Reinhold, joka tulee muinaissaksalaisesta nimestä Reginold, jonka merkitys on 'jumalan neuvolla hallitseva'. Reinon ulkomaisia vastineita ovan muun muassa skotlantilaisperäinen Ronald, ranskalainen Renaud ja s kandinaavinen Ragnvald.Nimi Reino esiintyy Kansanvalistusseuran kalenterissa 1883, ja Suomen almanakkaan Reino pääsi vuonna 1908. Nimi kuului suosikkinimiin 19101940-luvuilla. Vuoden 2009 loppuun mennessä Reino-nimen on Väestörekisterikeskuksen mukaan saanut 30 075 miestä ja alle viisi naista.

Isävainaan nimi oli Reino. Muita etunimiä sillä ei sitte ollukaan. Oisko se johtunu siitä, että ku kaiken kaikkiaan kahestatoista kakarasta seittemän oli poikia, ei Miina ja Vihtori enää keksineet toisia tai kolomansia nimiä niille. Tytöillä kyllä oli useimmilla ainaki kaks etunimeä, mutta tuskin sen enempää. Kolome ois varmaan ollu jo ylellisyyttä.

Muistan lapsuuvesta yhen runonpätkän.

Olkoon pakkanen tai tuisku ei se lainkaan haittaa tee. Ulkona on Reino aina, hiihtää taikka luistelee.

Se oli pitkä runo, mutta muuta ei oo jääny mieleen. Ei isävainaa musta mikään kovin urheilullinen ollu. Nuorempana se oli kyllä harrastanu telinevoimistelua. Siitä on olemassa kuvaki, ku kylän miesten ja poikien komea joukkue on kokoontunu yhteiskuvaan. Siihen aikaan oli nuoriso- ja maamiesseurat voimissaan, ja niissä kylän nuoriso pääsi harrastamaan terveitä harrastuksia.

Onhan Reino antanu nimesä aamutossuilleki. Nykysin ne taitaa olla melekoset muotijalakineet, vaikka mää en kyllä ymmärrä, mitä mukavaa tai hyvää niissä on. Eihän ne meinaa pysyä ees kunnolla jalassa.

Kyllä ajat muuttuu. Ennen ois saanu hävetä silimät päästään, jos vahingossa lähti kylille aamutossussa. Nyt on kalakkis, jos ei semmosia omista ja mee ne jalassa joka paikkaan, kirkkoon ja kapakkaanki. Mutta aikasa kutaki, ja kukin taaplaa tyylillään. Mun puolesta muut saa mennä niillä mihin lystäävät, mutta mää en semmosia hanki. Ainot ennemmin!