Soile astui ovesta sisään.. Mikko aivan hämmästyi, miten iloiselta ja aurinkoiselta Soile näyttikään. Oli käynyt leikkauttamassa hiuksensakin ja oli tosi söpön näköinen siinä takkia pois ottaessaan.

Mutta mustasukkaisuus ja viha pyyhkäisivät kuin katkera myrkky Mikon ajatusten läpi. Kyllä siinä nyt hymyiltiin ja keikisteltiin, vaikka selän takana pidettiin jos jonkinlaista teerenpeliä muitten miesten kanssa. Vasta eilenhän oli Mikko siitä tuoreet todisteet saanut.

Kumma kyllä Soile ei näyttänyt mitenkään syylliseltä. Jutteli vain tavalliseen tapaan ja kyseli, miten Mikko nyt täällä oli, kun yövuoro piti alkaa aivan kohta. No, tiesihän Mikko, että naiset kyllä osasivat pelata ja peilata. Hyvin oli Soilekin osannut peittää jälkensä ja tekosensa, kun ei Mikko aiemmin ollut mitään huomannut. Hän oli luottanut Soilen rehellisyyteen ja sai nyt siitä kalliisti maksaa.

Miten Mikko taas oli erehtynyt tällaiseen petturiin? Tämäkin oli osoitus siitä, että kaikki naiset olivat pohjimmiltaan pettureita. Jo oma äiti, Martta oli jättänyt Mikon pikkupoikana yksin pelkäämään ja lähtenyt sanaakaan sanomatta omille teilleen. Suru, viha ja pettymys huuhtoivat aallon lailla Mikon sisintä, kun hän sitten alkoi ääni vihasta väristen vaatia Soilelta selityksiä.

Millainen suhde Soilella oikein oli vuokraisäntäänsä? Vuokraisäntähän asui samalla paikkakunnalla, jonne Soile nyt oli muuttamassa? Taisi olla kovinkin läheiset välit, kun nyt piti aivan kylkeen päästä kyhnäämään. Mikko tunsi itsensä pelkäksi aisankannattajaksi. Häntä käytettiin tässä nyt vain hyväksi. Soile ei häntä rakastanut, halusi ainoastaan hyötyä: päästä Mikon avulla lähelle vuokraisäntää ja sitten tietysti Mikon lemppaisi pihalle, kun hyöty olisi saavutettu ja Mikko imetty kuiviin.

Turha oli Soilen noin hämmästynyttä ja tietämätöntä näytellä. Vuokraisäntä itse oli eilen Mikolle sanonut, että hänellä oli hyvä suhde Soileen. Mitä muuta se voisi tarkoittaa kuin juuri sitä, mitä Mikko epäilikin? Soile oli pelannut Mikon selän takana inhottavaa petturipeliä. Nyt hän joutuisi tekosistaan vastuuseen!