Nyt oli myös admin saanut ilmeisesti koottua voimansa luettuaan, mitä mieltä muut asiasta olivat. Tällainen käytös oli adminille Kärpäsen huomioiden mukaan melko tyypillistä.  Hiukankin hankalammissa jutuissa hän aluksi, kuten tällä kertaa, saattoi sanoa jotakin neutraalia ja ympäripyöreää. Hän seuraili keskustelun kulkua ja mielipiteiden suuntaa tarkasti taustalla ja vasta huomattuaan, mistä suunnasta alkaisi kovimmin puhaltaa, astui esiin asettuen yleisen mielipiteen kannalle joskus varsin kärkkäästikin. Niin tälläkin kertaa.

Sivuhuomautuksena ja Kärpäsen ihan ikiomana pikkukäsityksenä sanottakoon tässä, että se saattoi adminin kannalta olla viisastakin toimintaa. Joka tapauksessa se vaikutti harkitulta. Blogi kuitenkin ainakin joissain pikkupiireissä miellettiin, niin yhteisblogi kuin olikin, nimenomaan ”kahden adminin blogiksi”. Siitä oli lukuisia kertoja näkynyt merkkejä.

Jopa adminit itse olivat sen tuoneet esille, kun perustamisesta oli tullut puhetta. Välttääkseen tuollaisen asetelman vahvistumisen ei siis kannattanut tuoda omaa käsitystään kovin ponnekkaasti esille heti alussa, vaan ikään kuin kerätä ensin hieman taustajoukkoja, joiden mielipiteisiin saattoi sitten omassa osuudessaan viitata.

Admin aloitti lataamalla heti kärkeen muutaman suoran kysymyksen postaajalle itselleen. Jos kaipasi lisää menoa ja räväkkyyttä teksteihin ja kommentteihin, saattoi kai keskustelun aloittaa itsekin. Valmiille oli jokaisen helppo tulla, olihan se nähty. Ja jos poistui, niin sitten poistui. Miksi  sitäkään fanfaarein ja rummunpäristyksin kaikelle ka(n)salle ilmoittamaan? Tuollainen negatiivinen ja provosoiva kirjoittelu, jolla kirjoittaja adminin käsityksen mukaan halusi mitata vain omaa suosiotaan, oli perin lapsellista.

Nyt täytyy Kärpäsen taas poiketa sivuraiteelle ja huomauttaa hiukan hymyillen, että hyvinpä postaaja onnistui ainakin adminin provosoimaan. Vastauksesta saattoi suorastaan nähdä kipunat ja leiskaukset ja aistia kohonneen verenpaineen, vaikka ne olikin yritetty naamioida hymiöitten ja hyvän kesän toivotusten kermakuorrutuksella ystävällismielisiksi lausahduksiksi.

Saatuaan pahimmat höyryt laskettua ulos ilmeisesti taas varsin sateiseen kesäaamuun rauhoittui admin sen verran, että alkoi tehdä tilastoa kirjoittajien, aktiivisten ja passiivisten, lukumääristä ja selosti poistuneitten ”kohtaloa”. Vielä vetosi hän aiempiin kommentteihin, joissa kehotettiin ottamaan kirjoittajien kiireinen kesäaika huomioon.

Ja keneltä sitten olisi pois tai kenen lisätaakkana se, että jokainen kirjoittaisi juuri sellaiseen tahtiin kuin hyvältä tuntui? Toimihan blogi myös eräänlaisena ”keskuksena”, josta saattoi päästä kirjoittajien omiin blogeihin ja moniin muihinkin paikkoihin.