Siinä sitten asioita punnittiin puoleen jos toiseenkin. Lopputulemaksi saatiin, että Punahilkka pistäisi auton lämmitystolpan päähän pariksi tunniksi, varaisi mukaansa yöpymisessä tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat ja lähtisi tien päälle. Sudella oli toinenkin makuuhuone, niin että jos yhteinen sänky ei jompaakumpaa sattuisi miellyttämään, niin omissa nurkissaan saisivat yönsä viettää. Yön selkään ei Punahilkan missään tapauksessa tarvitsisi rynnistää; susi oli herrassusi.

Siinäpä alkoi työ ja touhu Punahilkan ryhtyessä valmistautumaan ventovieraan suden saunotettavaksi. Pyykkitouhut oli saatettava loppuun, mutta mitään petien petaamisia ei tässä nyt ennättänyt ajatella. Sinne vain sängyn päälle rojautti Punahilkka vielä vähän kostean nihkeät vuodevaatteet. Olisi niillä aikaa kuivua sillä välin, kun Punahilkka oli saunomassa.

Kovin paljon tavaraa ei Punahilkka aikonut mukaansa ottaa: kaipa sudella nyt pyyheliina Punahilkkaakin varten oli varattuna? Sitä paitsi Punahilkka oli oppinut, että matkustaminen oli kaikkein mukavinta vähin matkatavaroin. Eikä Punahilkka ollut menossa muotinäytöstä sudelle pitämään. Jos oikein hyvin kävisi, olisivat päällä olevat vaatteetkin turhia suden seurassa.

Nyt Punahilkka oikein näkee, miten varoittavia sormia ja päänpuisteluita alkaa näkyä siellä sun täällä susimetsäläisten joukossa. Ei kai Punahilkka nyt niin hullu ole, että lähtee suoraan suden suuhun muka saunomaan! Kyllä ne saunomiset tiedetään. Mikä lie seksihullu sarjamurhaaja siellä Punahilkkaa odottaa silmät kiiluen ja kuola suupielistä valuen.

Aikuinen, itseään järjellisenä pitävä hilkka ja noin tyhmä! Eikö Punahilkka ole lukenut, että vaara vaanii juuri tällaisissa yhteydenotoissa? Nimimerkin takana voi luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, ja kun perhonen sitten pyristelee neulassa, voi sen helposti saattaa vaikka pois päiviltä. Ajattelematon, hullu, tyhmä, vielä tyhmempi on Punahilkka, jos noin heppoisin eväin lähtee ventovierasta sutta tapaamaan.

Ja mitä sudella sitten on mielessä? Muka herrassusi: katin kontit! Ei suinkaan Punahilkka lapsellisuuksissaan kuvittele, että jotakin kestävää voisi rakentaa tuollaisen suden kanssa, joka heti tassuttelussa ja jopa ennen sitä ehdottaa, vaikkakin vihjaillen jos jonkinlaista lähempää tuttavuutta.

Pelkkää seksiä on mielessä tuollaisella sudella, siitä saa Punahilkka olla aivan varma. Romanttiset hetket kynttilänvalossa hyvän ruuan ääressä saa Punahilkka varmasti unohtaa. Parasta vain varautua siihen, että tympääntyneenä ja ikävin ajatuksin saa reissultaan takaisin palata, jos edes hengissä ja elvien kirjoissa olevana palaa. Kyllä pitäisi nyt Punahilkan vähän ajatella!