Ai, Katariina Suuriko?

Kärpänen pörräilee ja surisee katossa itsekseen. Se pyörittelee suuria verkkosilmiään, sukii repaleisia siipiään ja oikoo ohuita jalkojaan. Se miettii. Tavallisesti ei ole ollut sillä tapana selitellä aivoituksiaan, mielipiteitään tai käsityksiään. ”Minkä kirjoitin, sen kirjoitin” –periaatteella on se aina toiminut yrittäen etukäteen minimoida mahdolliset virheet niin asiapuolella kuin muutenkin. Koska se kuitenkin on vain mitätön hyönteinen, sattuu sille joskus erehdyksiä ja virheitä, kuten jokaiselle muullekin. Mutta tahallisesti ei ole se koskaan levitellyt valheellisia tietoja tai perättömyyksiä.

Itse se sen sijaan on saanut kuulla olevansa jos jotakin. Vähemmän on kuulunut kehuvia lausuntoja, mutta pilkkaavat, ilkeät, kostonhimoiset ja kaikella tapaa halveksivat ja vähättelevät maininnat ovat olleet sen blogikommenteissa lähes jokapäiväistä luettavaa. Kuitenkaan se ei tiedä olevansa juuri kenenkään kommentaattorin kanssa niin tuttavallisissa väleissä, että sellaiset lausunnot ainakaan tuntemiseen voisivat pohjautua. Silti niitä kerrotaan varmana totuutena.

Se on kuitenkin sivuseikka. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, kuten myös sen ilmaisemiseen itse valitsemillaan sanoilla. Siihen ei kärpänen halua puuttua: eihän se ole koskaan poistanut yhtään kommenttia, jotka sen kirjoitukset ovat lukijoitten kynistä kirvoittaneet. Mutta eräitten kommentoijien täysin ristiriitaiset tai suoranaisia valheita sisältävät lausunnot haluaa se kuitenkin oikaista. Sen itsensä kannalta ei asialla ole merkitystä. Sille on se ja sama, mitä muut siitä ajattelevat. Mutta on hyvä toistenkin nähdä, miten valheellista ja omaa etuaan tavoittelevaa joittenkin itseään äärimmäisen rehellisinä ja oikeudentuntoisina mainostavien kirjoittajien toiminta on.

Jotta kenellekään ei syntyisi käsitystä, että kärpänen pienestä, kukaties hiukan pipistä päästään seuraavat asiat keksisi, tulkoon mainituksi, että lähes kaikki lainaukset löytyvät sen blogikommenteista, joista kuka tahansa voi ne näin jälkikäteenkin lukea. Lisäksi ne löytyvät kärpäsen s-postista, johon kommenteista on aina tullut ilmoitus. Osa lainauksista on poimittu joittenkin toisten blogien kommenteista. Joskus kommentista on poimittu vain se osa, joka liittyy käsiteltävään asiaan. Kommenttien kirjoittajien nimiä ei mainita: se ei ole tarpeen tässä yhteydessä.

 ” 11.10.2010 - 12:07

hei opasta mua hepsankeikkaa miten tämä blogi oikein toimii..jookos.. joskus.. ”

Näin tuttavallisesti ja ystävällisesti lähestyi kommentoija X kärpästä lokakuun alkupäivinä.

 

” 29. tammikuuta 2011 1.52

En ole kertaakaan avannut hänen sivuaan vuodatuksessa.enkä avaa.”

Tällaista "totuutta" hän julkaisi kommentissaan tammikuun lopussa. Sitä ennen oli hän tiennyt kertoa, että kärpäsen blogisivu on avattu jo ainakin vuonna 2009 ja siellä olevat jutut ovat kaikki vanhoja, jo deittiyhteisön blogissa aikanaan julkaistuja. Ihan arkistoja selaamalla oli kyseiseen johtopäätökseen tultu.

”27. tammikuuta 2011 15.38   

woikkis! jos saan senverran sanoa, että kääpäsen sivu oli ahkerassa käytössä jo vuosina 2009 ainakin, kun kasalaiset ei tienneet muuta blogia olevan olemassakaan. asia selviää jos tutkitte hänen arkisto sivuaan, ja samalla olen jo aiemmin todennut, siellä olevat tekstit ovat samat kuin ek, blogissa. siis ihan samat jutut. tulinpahan vain tutkineeksi kyseisen hiestoriikin alkuun asti.”

Jos ei kertaakaan ole kyseisillä sivuilla käynyt, mistä voi tietää, milloin ne on avattu, millainen on arkisto ja millaisia kirjoituksia sivut sisältävät? Kärpäsen mielestä kyseessä täytyy olla vähintäänkin selvännäkijän kykyjä omaava henkilö, jos käymättä, lukematta osaa sanoa, mitä sivuille on kirjoitettu. Mutta kommetithan jo itsessään ovat keskenään niin ristiriitaiset, että lukija tehköön itse omat päätelmänsä siitä, mitä kommentoija oikein on halunnut tuoda esiin.

27. tammikuuta 2011 15.38 ja 29.tammikuuta                                                                           

”minulla on 1 sivu, v:ssa ja tiedän, että siellä sivun adami näkee kaikkien henkilökohtaisen sähköposti osoitteen. jos se on omalla nimelläsi hän tietää tasan kuka kyseinen henkilö on”

” sen jälkeen lopetinkin sivun kommailut”

 Avattuaan oman sivunsa v:ssa kyseinen kommentoija ilmeisesti tajusi, että vaikka nimimerkkiä vaihtaa, s-postiosoite, mikäli sitä käyttää, näkyy sivun haltijalle. Tästähän kärpänen oli jo aiemmin blogissaan vihjaissut huomattuaan, että samat henkilöt kävivät kirjoittamassa itselleen edullisia kommentteja eri nimimerkeillä. Lupauksensa kommentaattori pitikin, ellei sitten anonyymina kommentteja kirjoitellut…

”29. tammikuuta 2011 1.52                                                                                                                          

 Viisa päätös..vaikka sanon sen nyt ulkopuolisena, sydän on vielä kasan kavereiden..”

Näin kauniisti kirjoitti kommentoija pikkuyhteisöstä sen jälkeen, kun kärpäsen linkki yhteisön sivulta oli poistettu. Aivan yhtä mairittelevia eivät hänen sanansa olleet muutamia kuukausia aiemmin, kun sukset pikkuyhteisön sisällä menivät pahemman kerran ristiin. Kommentit eivät ole ehkä aivan aikajärjestyksessä, mutta ovat kuitenkin ajalta loka-marraskuu 2010. Kaiken lisäksi kommentoija käytti eri nimimerkkejä johtaakseen lukijoita harhaan.

”kävin kasassa ja siellä oli alkanut uus vallankumous. kaksikko keksi tehdä uudituksi just ku niitä vähiten kaipasin. ihmiset ei löytäneet esitteitä. siirsin ne omaan blogiin ja kerroin asiasta. muutoksia vastustin ja pikkuhiljaa jo vähän kaikkea. oli olevinaan yhteis blogi ja tänään tehtiin selväksi se on näiden kahden ladyn blogi...ou nou.. olin siis ymmärtänyt asian alusta asti väärin.. ei mitään oikeuksia , he voi poistaa ihan mitä haluaa ja milloin haluaa. aloitin avoimen taistelun , hei haloo tää ei ole oikein.. tulos. ota vuoteesi ja käy. pidä suus kiinni heillä on yksin valta tässä maassa.. eka kerran ajattelin, mitä valta tekee ihmiselle, sellaiselle, joka ei ole siihen koulutettu, ei se näyttänyt eroavan siitä kun nöyrä pieni rahaton kloppi tulee valituksi eduskuntaan. valta menee päähän alle sekunnin.
sain tänään kenkää kyseisestä yhteis blogista joka siis on näiden kahden oma blogi, toiset saa vain opetella ATK taitoja, päivityksiä, ja kommilaatikoita ponnahduslautoja ja yleensä vain juu ihana juu juu on salittu. poikeuksen tekee sittenn itse kaksikko, he saa haukkua jäsenkirjoittajan julkisesti ihan miten haluaa ja jokainanenpuolustajakin pistetään heti ojennukseen, nokka umperen et tiedä mitään.. se on totta huomassin tänään olin kusiaispesässää ja lemuan vieläkin, iikk uus suihku.. aamen. se on takana.. oma blogi on, joka pysyy.”

” 09.10.2010 - 06:21

näinhän tässä kävi. ulkopuolinen näkee yhden totuuden mutta osallinen tietä tottuuden..onneni on oma blogi ja kun nuo samakasta poistuu elämästä, löutyty taas elämän ilokin. nyt kivitetty puolkuolias raato..joja yritti suojella edellistä kivitettyä. mä luulin et se olis ollut yhteistyötä ilman piikejä, mutta kattia kanssa..

valtaistuimella istuvat itsevaltiaat hallitsevat pian koko maailmaa, siis karkuun kun vielä pääsee, mutta puolustuksen puheet on pidettävä ja tyhjennettävä koko likasanko. ei paluuta varten vaan totiuudentähden. ”
 

"06.11.2010 - 04:59

eiköhän tuo tuosta kuihdu omaan höperyyteensä.. ei luulis olevan enää edes aihetta mitään sanoa, niin tylsä blogi.”

”Asiahan päättyi kuitenkin adamin tahdon mukaisesti , pukari, poisti itse itsensä koko ompeluseurasta. Ja nyt siellä on rauha ja rakkaus kaikkien kesken, iloisia merkkipäiviä vietettiin juuri äsken. Maljoja kipattiin pukarin poistumisen kunniaksi ja saammaltavaa shattailua käytiin läpi yön. Pukari on lähtenyt omaan blogiinsa. Mitään mielenkiintoista on tuskin enää kerrottavana”

”tästäkin asiasta sinulla on huithapeli mielikuva, yksi lähti omista syistään ei minkään riidan takia ja tuli myöhemin takaisin ihan kuten kukatahansa on tehnyt missä tahansa. ainut joka lähti kokonaan olin minä, eikä ole aikaa heille, nyt toimin uudessa piirissä joka ei kuvittele olevansa deitti piiri, sitähän nämä luulevat, ja häviävät yksi toisensa jälkeen, ei ole pian jäljellä kuin ompeluseura.”

”kyllä minäkin seurasin tilannetta, ja luin aik.tekstin ja vastineesi. ei pidä paikkansa o:n väitteet. teksistä kävi selväksi, että kyse oli siitä, että hän tarkasti sinulta tilannetta. Oletti kaiken olevan sovittu ja näin ei ollut. Ei ollut mikään ihme jos ei halunnut jatkaa vihaajansa kanssa . Muita henkilöitä ei tekstissä mainittu. Hän soitti sinulle vokki.Teki päätöksen ja on nyt omillaan. Eikö olisi aika jättää hänet rauhaan. ”

10.11.2010 - 19:09

johan tuo adami O päästelee täyttä pötyä, jos olis korvat ne heiluisi. Eihän Aik.. ketään kirjoittajia parjannut, tässä kamakakassa. Sekä a:n viimeisestä tekstistä, että o:n vastineesta käy ilmi, adami o on ainut sotapäällikkö sillä areenalla ja tulee olemaan . Aik.. lähti ilman meteliä , viimeinen viesti oli pahoittelu niille ystäville , joille tuli paha mieli kun ylläpito ei osannut tehdä yhteistyä ja kertoa totuutta sellaisena kuin se oli. Ainut asioiden vääristelijä on itse adami O. Tuollainen kamakakka pitäisi älytä lopettaa ajoissa,sieltä ei lemu lakkaa. ”

 

11.11.2010 - 15:53

olen pari kuukautta kasa sanailuja seurannut millainen matriarkka sitä johtaa. Eipä tuolla tarvitse aivopesuja miettiä, kun on itse ylläpitäjällä ollut pallo hukassa koko ajan. En ainakaan itse haluaisi mukaan johan toulla itsekehun lemuun tukehtuu”

Seuraavaksi kommentoija otti kantaa kärpäsen blogin sisältöön. Niin oli hauskaa ja mielenkiintoista luettavaa, että oikein. Varsinkin, kun kirjoitettiin muista. Ja susitarinat: nuo iki-ihanat sudet, joita PH:n poluilla juoksenteli yhtenään. Niistä nyt olisi jaksanut lukea vaikka kuinka monta tarinaa!

”16.10.2010 - 02:10 ihan mielenkiintoista , kun joku on nähnyt noin paljon vaivaa, tutkia satoja tekstejä . ja tarinahan jatkuu , kunnes taas joitain hurjaa tapahtuu.. susimetsän kalliolla yksinäinen uros jo ulvahtaa.. auuuh.. ”

”ihan naurattaa.. se koira älähtää johon kalikka kolahtaa.. anna palaa, eihän tässä ole vielä mitään..
huuurrrrr kaliseva kettu kalliolla odottaa..”

”ottakaa ihmiset huumorilla nämä entisen PH:n sadut susimetsässä.. hän on nyt sutensa syönyt ja vetänyt karvat niskaan. jos nyt vähän yli katsoo näin virtuaalisena tarkkailjana, niin tiedätte toki, että se on sama kuin katsoisi piirrettyjä elokuvia.
todellisuus , motiivit ja tunteet ovat piilossa.

kuten ne oli ph:llakin himot ja jopa sudellakin..
sanahan on vapaa, kivaa olis kun ei pahasti muita reviteltäs, mutta huvinsa kullakin.

Senkuin kirjoittaa , kun ei ketään nimeltä luokkaa
niin onkos tuon väliä.. itse ek- aikaisena blogikirjoittajana tunnistin kyllä oman persoonani.

eikä hän kovin väärin kuvannut, se oli uusi maailma johon innostui, nyt alkaa jo vähän tympimään.

jää pian live elämä elämättä.. niinkuin maton pesu.. ”

21.10.2010 - 18:09

No nythän hyvän vetäisit, ihan itsestäsi kerroit.. voih kun ihan nauratti.. mistäs se hilkka viimeksi tulikaan tallinasta ihanan susilaulajan hukan kanssa.
ja toisaalta tämä suomalaisten pelkäämä susihukka on yhä vaan naisten suosikki, kun miehistä puhutaan. mummot jo nuorta naista varoittaa, varo. isoja pahoja susia.. Jaa onkohan muunlaisia lainkaan?
Olihan siellä blogissa toinenkin susikalliolla
viihtyvä ujeltaja..elämää ja unelmia, ja lukijana koin rimullisia elämyksiä ja näin kanssasisarten kera koko salaisen susimaailman olemuksen ytimen.. olihan oma suteni jo juossut susitaivaaseen. ja uusia hukkia tässä metsästetään, koitan kehitellä ansalankaa sulotarten kanssaa kilpaa. DDDDDD

teini-iässä varoittavat, jottaa varohan vaan”

Kun omat toilailut sitten tulivat kärpäsen verkkosilmien näkökenttään, muuttui ääni kellossa totaalisesti.

27.10.2010 - 15:07
onko sulla sudet hukassa, kun ei ole muuta aihetta. ????”

” 01.11.2010 - 10:00

onnea! nyt se vasta juhla alkaa! Kaikki hyppivät tasajalkaa, kauhu sydänsä puristaa, kun käännät nurin läjän pesän, näät jo aiheet suuren draaman, en entiset on varjo vainen, päivä siellä melkolainen.”

” 04.11.2010 - 19:50

ah...tekis mieli jo lätkää käyttää ;).

joten voitkin jo jatkaa tarinoita susimaailman elämästä. Tai eihän sitä koskaan tiedä.”

” 07.11.2010 - 18:23

nyt jo tilanteen ohi mentyä, on ihan mielenkiintoista lukea, miltä kaikki näytti kärpäsestä katossa, joka ei nähnyt, eikä tiedä asiasta sen enempää kuin muutkaan, "kunhan nyt jotain sanon, vaikken mitään tiedä." Kun ylläpitäjä antoi väärää infoa, siitähän kaikki lähti. Oli laitettu viesti, jonka mukaan kaikki oli selvää, mutta puhelussa ilmeni, voit tarkistaa ylläopitäjän vastineesta, " Jos kaikki ei olisi niin totta" niin hän nauraisi. Kun en pidä diktatuurista enempää kansojen, kuin yksityisten ihmisten kesken, puolustin yksin omaan oikeuden mukaisuutta. Oman viestini jälkeen otin itse pois jäsenyyteni. Kirjoituksesi kuitenkin valaisi minulle miksi monet ihmiset näkivät asiat vähän kuten sinäkin. Toivon, että et koskaan kiivastu turhan päiten. Totuus ei yksinkertaisesti kiinnosta ketään, kun edessä on mielenkiintoinen bigrothers tilanne. Tirkistelijöiden ja uteliaiden unelma. Sikäli kuin oikein arvaan lisää jännitystä on tulossa pienen lirttailun jälkeen. Itse tuskin enää sen kamarin katossa usin piipahdan. Terveys on lopulta tärkeämpi arvo elää nyt hetkeä, kuin olla jäsen e-k entisten blogistien imartelija. Syntymä paikat ja sen suuntaiset jutut otin itse huumorilla. Sillä ei ole mitään väliä missä olet syntynyt K:ssa vaiko K:ssä. Väliä on vain sillä, mitä olet ihmisenä. Mukavaa matkaa. Susimetsän tarinat kiinnostai kyllä enemmän, kun ei vastaavaa ole kuin saippua sarjoissa.”

Vielä otti kommentaattori kantaa kärpäsen ”kirjoittajan moraaliin” ja vertasi sitä omaansa.

”verrattuna minun aikasempiin kapinoihin tämä jos joku on ollut todella kuvottavaa käytöstä.”

 Mitä mieltä mahtavat lukijat olla seuraavasta kommentista, jonka sama henkilö kirjoitti erääseen kärpäsen blogiin.

17.11.2010 - 13:59

herra anonyymi on uskaltanut rääpiä suutaan anonyyminä olis vaan laittanut omalla nimimerkilään , vaan eipä uskaltanut karvaperse ukko.”

Kuvottaako?