Ulkona sää oli marraskuisen harmaa, kolkko ja jäätävä. Jotain piristystä kaipasin ja sitä saadakseni kirjauduin taas kerran tutulle deittisivustolle. Haa, postilaatikkooni näytti tulleen viesti. Kiinnostukseni heräsi oitis, klikkasin viestin auki ja ryhdyin sitä lukemaan.

Oho, taisin melkein ääneen lausahtaa. Nyt taisi oikein kirjailija olla asialla, sillä näin pitkää viestiä en muistanut aiemmin tämän sivuston kautta saaneeni. Kirjoitustyylikin oli sellainen, että mitä pitemmälle viestiä luin, sen enemmän alkoi viestin lähettäjä ja erityisesti hänen asiansa minua kiinnostaa.

Kirje oli kuitenkin sen verran pitkä, etten tainnut ehtiä sen puoliväliinkään lyhyen kahvitaukoni aikana. En myöhemminkään työpäivän aikana ehtinyt palata sen äärelle uudestaan. Mutta se, minkä kirjeen sisällöstä olin ennättänyt lukea ja tajuta, oli saanut ajatukseni melkoiseen myllerrykseen. Mitä tämä oikein oli? Kuka oli kirjeen lähettänyt mies? Ja ennen kaikkea mitä hän oikein minusta halusi?

Tuhatta ja sataa poljin pyörällä työpäivän jälkeen kotiin. Enää en edes huomannut, että taivaalta vihmoi kämmenen kokoisia räntärättejä, ja kylmä syystuuli teki kaikkensa estääkseen etenemistäni. Koneen ääreen viestiä lukemaan oli päästävä kiireimmiten.

Kotiin tultuani vaihdoin kuivat ja mukavat kotivaatteet ylleni, avasin läppärin ja sivujen latautumista odotellessani keitin oikein pystypääkahvit. Nälkäkin minulla oli, mutta ei tässä nyt ennättänyt ruokaa ajatella. Nopeasti hotkaisin jotain suuhuni kahvi kyytipoikana ja asetuin mukavasti nojatuoliin läppäri sylissäni. Paksun villaisen viltin kietaisin harteilleni niitä läämittämään ja kolotuksia estämään.

Sitten vauhdilla deittisivustolle ja omalle postilaatikolle. Kuten jo kerroin, olin hiukan ehtinyt saapunutta viestiä töissä silmäillä. Mutta lähinnä se oli ollut samanlaista kuin pirun Raamatun lukeminen: sana sieltä, toinen täältä. Nyt aloitin viestin lukemisen alusta oikein ajatuksen kanssa.

Viestin alussa sen lähettäjä kertoili hiukan itsestään. Hän oli ollut jäsenenä samalla deittisivustolla kuin minä jo alkuvuodesta. Sitten maksettu jäsenyysaika oli loppunut. Mies oli piilottanut profiilinsa ja käväisi vain silloin tällöin katsomassa, mitä deittalevan kansan keskuuteen kuului. Kesällä hän oli huomannut, että sivustolle oli ilmestynyt uusi elementti, blogisivut. Mies oli kiinnostunut oitis.