Kun oikea ja hyväksytty vastaus on Kärpäsellä sen tätä kirjoittaessa tiedossaan, ihmettelee se suuresti erästä asiaa. Yleensä, jos arvailijat ovat olleet edes jotenkin oikean vastauksen jäljillä, on postaaja maininnut siitä. Silloin arvailijat, ainakin ne, joiden lamppu on syttynyt, ovat osanneet jättää omaan arvoonsa kaikki muut vihjeet ja keskittyä oikeaan suuntaan.

Nyt kävi näin. Anonyymina kommentoi seuraavaksi arvailija, jolla ei ilmeisesti ollut osaa, ei arpaa yhteisön jäsenyydessä. Hän tunsi kuitenkin vetoa sen touhuja kohtaan, ja vaikka kommentoikin anonyymina, lisäsi aina kommenttinsa perään myös oman nimensä. Hän arveli nyt kautta rantain kuvassa olevan jotain siihen liittyvää, että eräs suosittu, postaajan kotimaakunnasta oleva lauluyhtye solisteineen oli tehnyt toisistaan pesäeron. Postaajan omia sanavalintoja onnistuneesti mukaillen arveli hän, että yhteinen ura oli jäänyt lyhyenlännäksi.

Siihen perustuen, että oikea vastaus on tässä vaiheessa tiedossa, väittää Kärpänen, että nyt oli osuttu jo niin lähelle totuutta, että siitä olisi pitänyt jotenkin mainita. Postaaja kuitenkin sivuutti arvauksen puolihuolimattomasti olkiaan kohauttaen kuin se ei olisi ollut sinnepäinkään. Tekikö hän sen tahattomasti vai tahallisesti, sitä on vaikea sanoa. Halusiko hän pitkittää arvailua mahdollisimman paljon, eikä siksi ottanut huomioon oikeaa vastausta sivuavia vastauksia vielä tässä vaiheessa? Vai oliko kyseessä peräti myös ko. maakunnassa pallonlyömiskilpailuissa harrastettu sopupeli? Halusiko postaaja saada voittajaksi tietyn henkilön, jolloin muitten lähellekin osuneet arvaukset jätettiin huomiotta?

Jotta Kärpästä ei yllä olevan johdosta syytettäisi asioiden vääristelystä, huomauttaa se, että edellinen, kursivoitu kappale on Kärpäsen omaa tulkintaa ja spekulointia lukemastaan. (Vaikka tunnettu ja usein myös julkituotu tosiasiahan on se, että oman sanomisen ja ideoiden kuin myös itseilmaisutaidon puutteessa Kärpänen joutuu turvautumaan toisten teksteihin matkimalla ja kopioimalla heidän kirjoituksiaan ja ennen kaikkea kuolemattomia ajatuksiaan.) Varsinaisessa postauksessa ei siis noita asioita mainita, mutta rivienvälilukemisen maisteritutkinnon suorittaneella Kärpäsellä on aina ollut hyvä vainu tällaisissa asioissa.

Jos postaajalla oli tietoinen tarkoitus johdatella arvailijat kauemmaksi ”piilotetusta avaimesta”, onnistui hän siinä paremmin kuin hyvin. Kukaan seuraavista arvailijoista ei enää edes vihjaissut oikeaan suuntaan. Samoilla seuduilla kyllä pysyteltiin edelleen ja alueen muitakin ”suurmiehiä”, niin nykyisiä kuin menneitä ehdoteltiin jotenkin osallisiksi asiaan. Mutta kaikki ehdotukset saivat tylyn tuomion postaajalta.

Letunkäryyttäjä, joka ensimmäisenä oli aloittanut arvailun, oli postaajalta saanut pyyhkeitä liiasta tosikkomaisuudesta. Nyt hän yritti korjata asiaa kertomalla, että kuvassa oli jotakin aivan muuta kuin mitä se ensinäkemällä antoi ymmärtää. Kärpäsen mielestä lettuilijan mielleyhtymä oli oivaltava ja sisälsi myös annoksen postaajan kaipaamaa kevennystä. Mutta ”ei ole kohorin koskaan”. Postaaja alkoikin esiintyä siveydensipulina. Eihän nyt sentään sellaisia kuvia tänne iljennyt laittaa näkösälle. Rajansa kaikella!

Postaajan kauhistuksesta välittämättä jatkoi KHÄ vielä lettuilijan kanssa samoissa saappaan jäljissä. Esikuvan rakennukselle saattoi löytää Pariisista asti. Yhteyttä KHÄ: n mainitsemaan terveysvaikutteiseen ja värikkääseen viljatuotteeseen ei Kärpänen kyllä ymmärrä, mutta ehkä se on sen omaa sivistymättömyyttä ja tietämättömyyttä. KHÄ sen sijaan olisi voinut surffailla erinäisillä sivustoilla, jolloin AMP: n mainitseman ”karamellikuvion” merkityskin olisi selvinnyt hetkessä.

Vielä yritettiin ehdotella rakennelmaa juhlaportiksi johonkin edelliskesäiseen kesätapahtumaan (VL). Postaaja myöntyi sen verran, että kertoi alueella olleen mennä kesänä yksi viikonpäivät kestänyt tapahtuma. Kun ei hän heti kertonut, mistä tapahtumasta oli kyse, ehdotti AMP viattomasti erästä viime kesän varsin tavallista luonnonilmiötä tuoksi tapahtumaksi.

Senkin AVK höylisti hyväksyi, sillä viime kesän sääolot muistaen paha oli mennä kieltämäänkään (Kärpäsen huom!). Sitten hän nimesi mainitun tapahtuman, joten kenellekään ei jäänyt epäselväksi, mitä tarkoitettiin. Mutta postauksen arvuutteluun ei vieläkään saatu sen enempää vihjeitä kuin vastauksiaan.