Jopa ennätti itse hämähäkkinainenkin myrkkysoppaansa hämmentämään. Kärpäsen havaintojen mukaan sai hän yleensä keräiltyä näihin keitoksiinsa varsin runsaasti kommenttimykyjä. Niin kävi tälläkin kertaa. Mykyjä kertyi kaiken kaikkiaan 54 kappaletta. Niitähän kertyy, kun erikseen vastaa jokaiselle kommentoijalle kiitellen ja kumarrellen, mikäli kommentti on sattunut miellyttämään. Jos se taas on saanut myrkyn mielessä vellomaan entistä myrkyllisempänä, näkyy se, totta kai, vastauksessa.

Kärpäsen laskuopin mukaan kymmenestä kommentista saa tällä tyylillä hetkessä kahdenkymmenen mykyn keitoksen. Nopeasti laskien olisi 54 mykystä vanhalla tyylillä peräti 27 ollut myrkynkeittäjän itse soppaan heittämiä. Koska kärpänen ei kuitenkaan tahallisesti halua levittää tällaisissa asioissa pelkkiä omia oletuksiaan, teki se tarkistuslaskennan ja totesi, että ainoastaan 16 mykyä oli tällä kertaa pyöritelty hämähäkkinaisen hyppysissä. Loput 38 olivat sivullisten, pyydysverkkoihin jääneitten pyristelystä syntynyttä materiaalia.

Ensimmäinen myky oli yleisluonteinen kiitos kaikille seittiin osuneille. Siinä seliteltiin vielä kirjoituksen perimmäistä tarkoitusta, joka EI ollut kenenkään syyttelyä. Jos ei ollut, niin miksi toteamuksen loppuun sitten oli lisätty kysymysmerkki? (Kärpäsen huom!)

Ensimmäisessä mykyssä ei vielä eroteltu jyviä akanoista eikä sinkautettu vaarallista myrkkyä mihinkään suuntaa, eipä tietenkään. Myrkkyhän oli tarkoitettu niille, jotka uskalsivat olla eri mieltä ja kyseenalaistaa myrkynkeittäjän ”ihanteellisuuden”. Samanmieliset ystävät oli tarkoin varjeltava saamasta päälleen pisaraakaan tätä lamaannuttavaa, suorastaan kuolettavaa ainetta.

Ensimmäisenä joutui tulilinjalle tietoviisas anonyymi, joka oli hiukan tutkaillut googlesta, mitä tekijänoikeudet oikein tarkoittavat ja kipakkaan sävyyn valisti kovin hyveellistä kirjoittajaa. Seurasi suoranainen uhkaus: anonyymin oli nyt mitä pikimmin mentävä itseensä, jos halusi pahemmat haavat välttää. Myrkynkeittäjä ei peruisi yhtäkään kirjoittamaansa sanaa (vrt. Pontius Pilatus). Seurasi maininta siitä, että jutulla ei missään tapauksessa haettu syyttelyä tai riitaa. Maininnan lopussa oli taas kysymysmerkki. Oliko se kenties osoitus siitä, ettei kirjoittajalle itselleenkään ollut kunnolla selvinnyt, mitä sitten oikein haki? Kunhan heitteli seittejään sinne tänne ja katsoi sitten, millaista saalista niihin tarttui, mene tiedä.

Seuraavaksi tuli kuitenkin vähättelevä tuomio, että anonyymin kommentti oli pelkkää myöntelyä (kuinka niin, kysyy kärpänen), ja saman tuomion sai sydämensä menettänyt. RL oli ainoa, joka oli sanonut mielipiteensä ilman syyttelyn häivääkään. Niin että siitäs saitte! Uskaltakaakin olla eri mieltä, niin keitän teidät pehmeiksi myrkkyliemissäni!

Seuraava vastaus oli oikeastaan kysymys samaan mykyyn, jota kärpänenkin jo aiemmin ihmetteli. Mahtoiko asiaan koskaan mitään selvyyttä tulla? Tuskinpa, mutta väliäkös tuon. Samassa vastauksessa rauhoiteltiin plagiointia puolustavaa ja sitä itsekin surutta edelleen harrastavaa vanhaa herraa. Täällä ei tapeltu! Tuliko selväksi? Vaikka oikeassahan herra oli, ei siitä mihinkään päässyt. Vieläkin kirvelsi, kun vanhoja muisti!

Sitten kehuttiin kaveria. Hienoja olivat kuvat, ja kohta niitä olisi myrkynkeittäjänkin varastoissa pilvin pimein. Se vain täytyi vielä tsekata, että varmasti olivat laillisia. Kaidalla polulla halusi nyt myrkynkeittäjäkin myrkkyään hämmentää. Vielä kiitos tuttisuulle kannanotosta asiaan, vaikka kyseinen asia kiittäjältä olikin hautautunut historian hämärään. Mutta uskoa täytyi, kun kaverikin niin vakuutti asian olleen.

Jbh:n yritys kääntää koko asia huumorin puolelle sai ainakin myrkynkeittäjältä täyden kannatuksen. Sinnekö astiko, ihan vieraskieliselle alueelle olivat lemmikit livahtaneet? Voi raukkoja! Miten mahtoivat pärjäillä, kun kieli varmasti oudolta korvissa kuulosti! (Kärpäsen huom!) No, eipä noita mokomia liiemmin kaipailtu.

Mutta huomio oli huvittava pikkulisä mykysoppaan. Kurat ja loat, pilkuista ja niiden viilaamisista puhumattakaan piti unohtaa ja keskittyä olennaiseen eli keskusteluun. Ja taas kysymysmerkki. Sotkiko myrkynkeittäjä nyt näppäimiä keskenään, vai missä mahtoi olla vika? Siinäpä mielenkiintoinen kysymys!