Markku, joka äkkinäisistä päätöksistään ja näennäisestä itsenäisyydestään huolimatta on hyvin riippuvainen muista ihmisistä, on loppujen lopuksi tyytyväinen Kaisan mukaan tuloon. Elämä ja ihmissuhteet uudella paikkakunnalla on taas aloitettava alusta, ja Kaisa on siinä asiassa hyvä tuki ja turva. Uusia tuttavuuksia löytyy myös Kaisan ansiosta, ja pian ollaan siinä tilanteessa, että Markku ja Kaisa alkavat rakentaa yhteistä kotia.

Kaisa on kotoisin maalaistalosta, ja hänen isänsä metsästä saadaan puutavaraa talon rakennustarpeiksi. Myös rakennusapua saadaan siltä suunnalta, ja se onkin tarpeen, sillä Markun ja Kaisan ystävä- ja tuttavapiiri ei vielä kovin laaja ole. Markku itse tekee edelleen vuorotyötä, ja myös Kaisa on löytänyt työpaikan. Kumpaisenkin kaikki vapaa-aika kuluu rakennuksella, ja pian saadaan muuttaa omaan kotiin.

Mutta Markku ei ole tyytyväinen. Riitta on jäänyt kalvamaan hänen mielensä pohjalle, ja eräänä keväisenä päivänä hän poikkeaa Riittaa tapaamaan. Mukanaan hänellä on kuvia uudesta talosta, jonka hän Kaisan kanssa on rakentanut. Riitta ei kuitenkaan oikein ymmärrä, millä asioilla Markku liikkuu, kun ei tämä niistä kuvien esittelyä enempää kerro. Hän katsoo kuvia ja kehuu taloa komeaksi, mutta mitäpä muuta hän siitä osaisi sanoa. Eihän se ole hänen talonsa. Markku asuu siellä Kaisan kanssa.

Vuoden päivät Markku ja Kaisa asuttavat taloa yhdessä. Sitten Markku tekee eron. Jollain tekosyyllä hän saa asiat näyttämään siltä, että Kaisa on ollut hänelle uskoton. Mitkään järkipuheet tai selittelyt eivät auta. Kaisan on lähdettävä. Markku kuitenkin maksaa Kaisalle jonkinlaisen summan erorahana. Onhan Kaisan isän metsästä saatu paljon rakennusaineita taloon, ja Kaisa itse on ahkerasti ollut rakentamassa sitä. Rahasummalla saa Kaisa hankittua itselleen oman asunnon.

Markku elää nyt itsenäisen poikamiehen elämää uudessa talossaan. Mutta yksin ei ole hyvä olla. Naisen käden kosketusta kaipaavat niin talonpito kuin Markku itsekin. Eräältä koulutusmatkalta uusi ystävätär sitten löytyy. Ainoana haittapuolena aluksi on se, että Marketta asuu melko kaukana. Tapaamiset täytyy järjestää viikonloppuisin, ja silloin Markku on usein töissä. Mutta parempi sentään näin, kuin ihan ilman naista. Ja Marketta on ahkera työihminen. Sellaisen Markku tarvitsee rinnalleen, sillä talonpito vaatii paljon työtä…