Aamuyöllä juna kolkutteli määräasemalleni. Sisareni miehensä kanssa oli minua vastassa, joten helposti kävi siirtyminen paikasta toiseen. Perillä minua odotti vuoteeksi muutettu sohva, johon sitten kellahdin lopuksi yötä. Uni tuli huonosti, sillä sohva ei ollut maailman paras peti.

Aamu kuitenkin valkeni aikanaan, ja saimmekin ryhtyä odottelemaan tytärtäni ja hänen miestään saapuviksi. He olivat kuitenkin olleet päivän töissä ja tulivat vasta myöhäisellä iltajunalla. Sillä minäkin olisin tullut, jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat pitäneet kutinsa, enkä olisi hypännyt junasta jo kesken matkan.

Häät olivat seuraavana päivänä eli lauantaina. Vihkikirkkoon oli matkaa muutama kymmenen kilometriä, ja lähdimme matkaan ajoissa, sillä kukaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt siellä. Pienen kiertelyn jälkeen kirkko löytyi. Muutamia muitakin häävieraita oli jo saapunut paikalle, ja odotusaika meni joutuisasti entuudestaan tuttuja tervehtiessä ja outoihin  tutustuessa.

Itse vihkiseremonia oli jokseenkin samanlainen kuin kirkkovihkimisissä yleensäkin. Sen jälkeen siirryttiin varsinaiselle juhlapaikalle, jossa onnittelujen jälkeen oli vuorossa häätarjoilu. Ruokaa oli taas monenlaista ja riittävästi. Paikan emännät olivat tehneet ruuat, mutta hääkakut oli valmistanut morsian itse, joka oli yhdeltä ammatiltaan kondiittori.

Ruokailun jälkeen alkoi ohjelma. Sitä piti siirtyä seuraamaan eri rakennukseen, ja tuo paikasta toiseen siirtyily olikin juhlien miinuskohta. Aina olisi mukavampaa, jos kaikki voisi tapahtua samassa tilassa. Vielä ennen ohjelman alkua oli koko juhlaväen kuvaus pihalla syksyisessä säässä.

Myös ohjelma oli aika tyypillistä hääohjelmistoa. Hääparille sillä varmasti on merkitystä, mutta sivullisia alkavat sisäpiirijutut nopeasti kyllästyttää. Yhtä kaikki ohjelma loppui aikanaan, ja kun vielä söimme napamme killilleen iltapalaa, jota tässä tilassa oli tarjolla, saatoimmekin tyytyväisinä ja kylläisinä lähteä kotimatkalle. Alkoi olla jo myöhä, ja jokainen kallistui mielellään sille sijalle, joka hänelle yöpuuksi osoitettiin.